Gemeente Almelo

Dollegoorbrug door technische problemen buiten gebruik

17 juni 2010 - De Dollegoorbrug over het Overijssels Kanaal in Almelo heeft technische problemen. Hierdoor kan de brug niet meer open. Tot 4 juli blijft de brug dicht.

Dit heeft vooral gevolgen voor de pleziervaart vanuit de Jachthaven (Havenkade). Maar ook scheepvaart vanuit het land wordt bij de sluis van Eefde gewaarschuwd. Daar wordt ook het aantal boten geïnventariseerd dat de Dollegoorbrug willen passeren. Er zal gezocht worden naar mogelijkheden om in deze behoefte tegemoet te komen.

Tijdens onderhoudswerkzaamheden bleken beide zuigers lek te zijn. Nader technisch onderzoek heeft aangetoond dat de brug niet meer open kan. Vanaf maandag zijn er 4 dagen nodig om beide zuigers uit te bouwen. De zuigers worden op transport gezet voor een noodherstel, waarna ze weer ingebouwd gaan worden. Verwacht wordt dat vanaf 4 juli de brug weer opgehaald kan worden.

Verkeer Schuilenburgsingel
De Schuilenburgsingel, waarin de Dollegoorbrug ligt, blijft voor het verkeer in gebruik. De buitenste ring blijft als grote verkeersader functioneren. Voor de uit- en inbouwwerkzaamheden aan de Dollegoorbrug zal een kleine verkeersafzetting en wegomleiding voor de parallelweg noodzakelijk zijn.

Vervolg
Komend half jaar zal gezocht worden naar een definitieve oplossing. Nader onderzoek moet gaan aantonen of de zuigers volledige gereviseerd of vervangen gaan worden.