KNHS

Oranje kwartet loot derde startpositie
17 juni 2010
Vincent Voorn - Alpapillon-Armanie

ROTTERDAM (KNHS) Nederland gaat vrijdag in de Meydan FEI Nations Cup als derde van start. Deze vierde wedstrijd die plaatsvindt tijdens het CHIO Rotterdam, is uitermate belangrijk voor Nederland. Oranje staat na drie van de acht.te verrijden wedstrijden op de negende plaats met slechts één punt in de tussenstand. Aan het einde van het seizoen degraderen maar liefst vier landen. Er dreigt dus groot degradatiegevaar voor Nederland.

Het Nederlands team dat hier opgesteld staat is sterk en de paarden zijn goed in vorm. Deze wedstrijd is erg belangrijk voor ons. Wij hebben nu punten nodig,anders gaat het moeilijk worden.. We gaan er voor vechten!, laat bondscoach Rob Ehrens weten.

Vincent Voorn (Dinteloord) gaat in het Kralingse Bos met Audi's Alpapillion-Armanie als eerste van start. De tweede ruiter die in de ring komt, is Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN. Harrie Smolders (Hooge Mierde) en Exquis Walnut de Muze zijn de derde combinatie die voor Oranje gaan strijden. Marc Houtzager (Rouveen), de winnaar van de BMC Grote Prijs op Outdoor Gelderland, rijdt als laatste ruiter voor Nederland met HBC Tamino.

De Fransen, die fier aan de leiding gaan in deze competitie, hebben de eerste startpositie geloot. Polen dat tiende staat achter Nederland, gaat als negende land van start. Zwitserland mag als laatste van start gaan.

Op vrijdag 18 juni gaat om 14.30 uur de eerste manche van de Meydan FEI Nations Cup van start. De tweede manche start om 16.10 uur. Om 17.15 staat de prijsuitreiking gepland.

Meer info zie: www.chio.nl

Startvolgorde: 1. Frankrijk 2. Groot-Brittannië 3. Nederland 4. Zweden 5.Duitsland 6. Ierland 7. Spanje 8.USA 9. Polen 10. Zwitserland

Tussenstand Meydan FEI Nations Cup (na 3 wedstrijden):


1) Frankrijk - 30

2) Groot-Brittannië - 18.5

3) Duitsland - 16.5

4) Ierland - 13.5
4) Spanje - 12.5
6) USA - 12
7) Zwitserland - 8
8) Zweden - 2
9) Nederland - 1
10) Polen - 0

Kalender 2010:

18 juni - Rotterdam (Ned)
9 juli - Falsterbö (Zwe)
15 juli - Aken (Dui)
30 juli - Hickstead (Eng)
6 augustus - Dublin (Ier) - finale