Gemeente Utrecht

Vergaderschema Utrechtse raad wijzigt

Raadsinformatieavond naar dinsdag, raad naar donderdagavond

Het vergaderschema van de gemeenteraad verandert vanaf eind augustus. De raadsvergadering wordt verplaatst van donderdagmiddag naar donderdagavond, zodat de inwoners van Utrecht deze makkelijker kunnen volgen. De raadsinformatieavonden worden voortaan op dinsdagavond gehouden.

De gemeenteraad vindt het belangrijk de inwoners van Utrecht te betrekken bij zijn besluitvorming. Het presidium van de raad heeft daarom besloten om de raadsvergaderingen van de donderdagmiddag naar de donderdagavond te verschuiven. Zo zijn meer geĂŻnteresseerden in staat de vergaderingen live te volgen vanaf de publieke tribune in de raadzaal, via internet of via StadsTV van RTV Utrecht. De data van de raadsvergaderingen zijn niet gewijzigd.

In dezelfde week als de raadsvergadering, vindt de raadsinformatieavond plaats. Deze avonden verhuizen daarmee naar de dinsdagavond. Bewoners en vertegenwoordigers van instellingen uit de stad blijven van harte welkom om mee te praten op de raadsinformatieavonden.

De geplande commissievergaderingen blijven op dezelfde data staan. Alleen verschuift het derde dagdeel van de commissievergaderingen van de donderdagavond naar de donderdagmiddag. De wijkbijeenkomsten verhuizen naar de donderdagavond. De aanvangstijd van alle avondbijeenkomsten is met het nieuwe vergaderschema gelijkgetrokken; 19.30 uur. De aanvangstijd voor de middag is 14.00 uur.

De wijzigingen in het kort:

- Raadsinformatieavonden om de week op dinsdagavond 19.30 uur

- Commissievergaderingen op dinsdagmiddag 14.00 uur, dinsdagavond 19.30 uur en donderdagmiddag 14.00 uur.

- Raadsvergaderingen om de week op donderdagavond 19.30 uur
(in dezelfde week als de raadsinformatieavonden)

- Wijkbijeenkomsten op donderdagavond 19.30 uur
(in dezelfde week als de commissievergaderingen)

Het nieuwe vergaderschema van de raad vanaf eind augustus t/m december 2010 vindt u in de bijlage. Het is ook te vinden op internet: www.utrecht.nl/gemeenteraad.