Socialistische Partij

SP A'dam: Leerlingenvervoer naar naschoolse opvang gered

17-06-2010 * Dankzij de SP zijn leerlingen uit het speciaal onderwijs ook volgend jaar verzekerd van vervoer van school naar de naschoolse opvang. De gemeente was van plan om het vervoer naar de opvang van kinderen met een handicap per 1 augustus niet langer te vergoeden en te regelen, maar de gemeenteraad schaarde zich woensdag in zijn geheel achter een SP-motie om dit te voorkomen.
Maureen van der Pligt
Als het plan van de gemeente was doorgegaan zouden veel ouders gedwongen zijn hun kind op een andere school te doen of hun baan op te zeggen. SP-raadslid Maureen van der Pligt vond dit onacceptabel en stelde schriftelijke vragen aan verantwoordelijk wethouder Ossel (PvdA). Tegenover de media beloofde de wethouder vervolgens dat de gemeente het vervoer naar de opvang toch in stand zou houden het komende schooljaar. Maar in de beantwoording van de vragen van de SP schreef hij slechts de intentie te hebben te onderzoeken of het overgangsjaar voor de huidige gebruikers met nog een extra jaar kon worden verlengd en de raad hierover te informeren na besluitvorming in het college.

Van der Pligt: "Dat klonk niet als een garantie dat er volgend jaar leerlingen uit het speciaal onderwijs volgend schooljaar van school naar de naschoolse opvang zouden worden gebracht. Vandaar onze motie om dit af te dwingen. Gelukkig kreeg die de steun van de hele raad, zodat we een grote groep ouders gerust kunnen stellen."