Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Georgina Verbaan huldigt 'dierenvrijwilliger van het jaar 2010' met Sophia Penning

14 mei 2010

AMSTERDAM - Actrice Georgina Verbaan reikt op 17 juni de Sophia Penning uit aan een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de dieren. De Sophia Penning wordt jaarlijks uitgeloofd door de Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren, om het belang van vrijwilligerswerk voor dieren onder de aandacht te brengen.

Actrice Georgina Verbaan en filosoof Paul Cliteur in de jury

Samen met filosoof en publicist Paul Cliteur en Rutger van Versendaal, bestuurslid van de Sophia-Vereeniging, kiest Verbaan eind deze maand een kandidaat uit alle aanmeldingen. De driekoppige jury beoordeelt wie de titel 'dierenvrijwilliger van het jaar 2010' verdient en de Sophia Penning in ontvangst mag nemen. Deze vrijwilliger mag tevens ¤ 2500,- besteden aan het dierendoel waarvoor hij werkt.

Sophia Penning

Met de Sophia Penning wil de Sophia-Vereeniging iedereen die zich inzet voor dieren een hart onder de riem steken. Vrijwilligers zijn vaak de drijvende kracht achter allerlei initiatieven en organisaties die dieren een beter leven geven. Ze rijden door weer en wind in de dierenambulance, komen op voor zwerfkatten, of zorgen voor dieren die niemand meer wil hebben. Op 17 juni, de geboortedag van koningin Sophia, naamgeefster van de vereniging, worden zij daarom in het zonnetje gezet. Een vrijwilliger krijgt de Sophia Penning, twee andere vrijwilligers krijgen een schouderklopje. Daaraan is een bedrag verbonden van ¤ 750,- en ¤ 500,-, dat zij mogen besteden aan het dierendoel waarvoor zij werken.

Kandidaten kunnen nog worden aangemeld tot 24 mei, op www.sophia-vereeniging.nl. De uitreiking vindt plaats in Amsterdam.

Noot voor de redactie,