Nederlandse financiële sector zet zich in voor bestrijding van kindermishandeling

Amsterdam - 9 juni 2010

Professionals werkzaam in de Nederlandse Hedge Fund industrie zamelen geld in en vragen aandacht voor Hedge Funds Care, een internationale organisatie wiens missie het is om kindermishandeling te voorkomen en te behandelen. Het eerste fundraise evenement zal op 17 juni plaatsvinden in Café/Restaurant Strand Zuid in Amsterdam

In Strand Zuid zal de financiële sector samen komen voor een cocktailavond met als doel om geld in te zamelen voor het voorkomen en behandelen van kindermishandeling. Recent onderzoek heeft weer aangetoond dat ieder jaar meer dan 100.000 kinderen het slachtoffer zijn van een vorm van kindermishandeling. Meer dan genoeg reden voor de Nederlandse financiële sector om Hedge Funds Care te ondersteunen.

Het eerste evenement voor Hedge Funds Care bestaat uit een uitgebreide cocktail en een barbecue. Gedurende de avond zal er een stille veiling en loterij plaatsvinden.. Gedurende de avond is er de mogelijkheid om te netwerken en te dansen op muziek van onder andere DJ Lin.

"In deze uitdagende economische omgeving maken we onze zorgen over een toename van gevallen van mishandeling en verwaarlozing zoals vaker te zien is in tijden van hogere werkloosheid." Zegt Didy van der Schilden, een van de initiatiefnemers in Amsterdam. "Wij moedigen onze collega's in de gehele financiële sector aan om dit initiatief voor Hedge Funds Care te ondersteunen door toegangskaarten te kopen, sponsor te worden of een donatie te doen."

"Als supporter van Hedge Funds Care internationaal, zijn we nog meer toegewijd dan ooit om kinderen te beschermen en een positief verschil te maken in hun leven" aldus Remco Bleijs, Director Alternative Investments Group van Ernst & Young Nederland.

"Alle 400 medewerkers van Citco Nederland krijgen de kans om een bijdrage te geven. En bovenop de wereldwijde ondersteuning door Citco van Hedge Funds Care zullen we het Nederlandse initiatief nog een extra ondersteuning geven." licht Anuschka Cova, Managing Director Citco de betrokkenheid toe.

Sinds het eerste evenement in New York in 1998, heeft Hedge Funds Care meer dan 600 schenkingen gedaan aan diverse doelen en stichtingen voor een totaal bedrag van meer dan ¤ 20 miljoeen.

About Hedge funds Care

Founder Rob Davis established Hedge Funds Care in 1998 with the dream of helping to prevent and treat child abuse. With the encouragement and participation of his colleagues in the hedge fund industry, the first Open Your Heart to the Children Benefit took place in New York in February of 1999 and raised $542,000. What began as a single fundraiser has grown into an international nonprofit organization. Hedge Funds Care has distributed over $21 million through more than 600 grants. In 2010, events will take place in New York, San Francisco, Chicago, Atlanta, Boston, Denver, Toronto, London, Amsterdam and the Cayman Islands. The ongoing generosity and commitment of hedge fund industry professionals has enabled HFC to fund child welfare organizations throughout North America and Europe.

Amsterdam Benefit for Hedge Funds Care wordt georganiseerd door:

Didy van der Schilden

dvdschilden@gmail.com

Sophie Robé-Lichter

srobe@jupiter-group.co.uk

Lennard Sigling

hfc@sigling.nl

Anuschka Cova

acova@citco.com

Meju Velji

meju.velji@insinger.com

Tânia Grazina Jerónimo

tania.jeronimo@insinger.com

Wouter Ten Brinke

tenbrinke@thetacapital.com

Voor meer informatie kunt u emailen naar Amsterdam@hedgefundscare.org of bellen met Lennard Sigling op 06-11117828 of Didy van der Schilden op 06-53855153