Ingezonden persbericht


14 juni 2010
Rotterdamse Veiligheidsacademie van start

Donderdag 17 juni a.s. is het zover: De Veiligheidsacademie van Rotterdam en omstreken gaat van start

Op donderdagochtend 17 juni om 10.00 uur verricht burgemeester Aboutaleb de openingshandeling van de Veiligheidsacademie van Rotterdam. 34 partners uit het bedrijfsleven, overheid en onderwijs tekenen het samenwerkingsconvenant. Daarmee is de lancering van de Veiligheidsacademie een feit.

De Veiligheidsacademie is een samenwerkingsverband van partijen uit de veiligheidsbranche die allen belang hebben bij het aanbieden van goede veiligheidsopleidingen die naadloos aansluiten op de praktijk. Op die wijze blijft de kwaliteit van werken en werkenden binnen dit vakgebied gewaarborgd. Van groot belang in een stad waar veiligheid hoog op de agenda staat.

Een aantal gemeentelijke en regionale diensten op het gebied van orde & veiligheid in de regio Rotterdam, de politie(academie), de particuliere beveiligingsbranche en -organisaties, alsmede het veiligheidsgerelateerde beroepsonderwijs neemt deel aan dit samenwerkingsverband.


Organisatie is een feit
De Veiligheidsacademie is een initiatief van Zadkine en Training Centrum Eemhaven dat twee jaar geleden in gang is gezet. In juni 2008 hebben zo'n dertien partijen een intentieverklaring ondertekend om de Veiligheidsacademie gestalte te gaan geven. Na het inventariseren van de behoefte bij betrokkenen uit de branche is gestart met een organisatie in oprichting. Nu, twee jaar later, is de organisatie een feit en komt er een bestuur dat gevormd wordt door de partners.

Programma
De lancering van de Veiligheidsacademie vindt plaats op donderdag 17 juni van 10.00-11.45 uur in het World Port Center in Rotterdam. Het centrale thema van de bijeenkomst is 'Veiligheidsbeleving'. Na de openingshandeling van burgemeester Aboutaleb zal de heer Marnix Eysink Smeets, lector Public Reassurance Hogeschool INHolland, een inhoudelijke reflectie op dit onderwerp uitspreken. EINDE PERSBERICHT