Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Donderdag 17 juni:

Manuel de Candinho Band in De Badcuyp Centrum voor Muziek

Wereldburgers als wij zijn, weten we allen dat de Kaapverdie een eilandengroep voor de kust van west-Afrika is. Natuurlijk weten we dat de muziek die over de eilanden schalt traditoneel en veelzijdig is: van de swingende funana tot de melancholische morna.

Veel te weinig wereldburgers hebben echter gehoord van Manuel de Candinho en dat is jammer. Manuel wordt namelijk door de internationale jazzscene beschouwd als een der beste gitaristen uit Kaapverdie en bovendien is hij een veelgevraagd componist. Andere muziekgrootheden als Jorge de Sousa, Ildo Lobo en Celina Pereira spelen graag met hem samen en onlangs is zijn instrumentale album 'Alma & Som' door de Nederlandse pers met juichende recensies ontvangen.

De Badcuyp geeft jou de kans je kaapverdische cultuurkennis te vergroten en Manuel te leren kennen! Donderdag 17 juni speelt hij met zijn band in onze bovenzaal. Het optreden belooft een fusie te worden van de traditionele Kaapverdische stijlen en de meer klassieke jazzstijlen: spannend, swingend en zonnig wordt het sowieso. Naast Manuel (zang en gitaar) bestaat de Manuel de Candinho Band uit: Daniel Miranda (gitaar), Marijn van der Linden (gitaar), Udo Demandt (percussie) en Matthias Haffner (percussie).

De Badcuyp Centrum voor Muziek Bovenzaal.
Aanvang: 21:30
Entree: 8,-




Ingezonden persbericht