Gemeente Edam-Volendam

Standplaatsenbeleid Gemeente Edam-Volendam

Op 4 mei 2010 heeft het college van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam beleidsregels vastgesteld als bedoeld in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, zodat de beleidsregels kunnen worden toegepast bij de vergunning o.g.v. artikel 5:18 APV voor het innemen of hebben van een standplaats.

Op grond van het Standplaatsenbeleid kan het bevoegd gezag op basis van de APV een standplaatsvergunning verlenen, weigeren of intrekken in het belang van de openbare orde, het voorkomen of beperken van overlast, verkeersvrijheid of -veiligheid, niet voldoen aan redelijke eisen van welstand, strijd met een geldend bestemmingsplan, o.g.v. Wet milieubeheer etc.

De beleidsregels treden in werking op 17 juni 2010. De beleidsregels zijn hier na te lezen en liggen tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage op het stadskantoor bij de sectie Bestuursondersteuning. Wanneer u de beleidslijn wilt komen inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken met mevr. mr. A.J.Th. Veldman via telefoonnummer 0299-398376.

Edam-Volendam, 10 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Edam-Volendam,

De secretaris, de burgemeester,

mr. D.K.W. Hendriks W.J.F.M. van Beek