IKON

P E R S B E R I C H T
OBA Live op Radio 5

IKON
Donderdag 17 juni 2010
19.00-21.00 uur

Talkshow met gasten, discussies en live muziek rechtstreeks vanuit de OBA (Openbare Bibliotheek) in Amsterdam. Presentatie: Jurgen Maas

Hoofdgast: Michael de Cock

*Ons oude continent Europa kreunt en zucht onder de komst van ontelbare nieuwkomers. Schrijver en theatermaker Michael De Cock trok voor het boek ALLER/RETOUR met fotograaf Stephan Vanfleteren langs de grenzen van FortEuropa.


*Tijdens het It's Festival presenteert 'vers' afgestudeerd internationaal theatertalent zich in meer dan 70 voorstellingen. In OBAlive een voorproefje van Voordat de zon ontploft van Thijs Maas.


*Driss Tafersiti, een Marokkaanse gastarbeider, schreef een feuilleton over zijn eerste jaren in Nederland in de NRC. Nu blijkt Driss Tafersiti een pseudoniem van de twee jonge schrijvers Asis Aynan en Hassan Bahara.


*De kwestie: Het verdriet van België?
Biedt de opvallende verkiezingsuitslag in België een uitweg uit de politieke impasse? En zijn er parallellen te trekken tussen ontevreden Belgen en verongelijkte Nederlanders? Een rondetafelgesprek.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl resp. www.salto.nl

Neem voor meer informatie contact op met Mieke Spaans, eindredacteur OBA Live tel. 06-10962471 mieke.spaans@ikon.nl. U bent van harte welkom bij de live uitzending. Opgave vooraf is niet nodig.