Loyalis komt met meer inkomenszekerheid bouwsector

17/06/2010 06:00

Creative Venue BV

Loyalis komt met meer inkomenszekerheid bouwsector

Heerlen/Amsterdam, 17 juni 2010 - Loyalis, specialist in aanvullende inkomenszekerheid voor overheid, onderwijs en de nutssector, wordt - nu het samengaat met Cordares Verzekeringen - ook actief voor mensen die werken in de bouw. Loyalis introduceert als eerste wapenfeit IPAP, een product waarmee bouwwerkgevers hun medewerkers extra zekerheid kunnen bieden bij arbeidsongeschiktheid. Het is de eerste van een aantal nieuwe arrangementen dat de sociale partners in de bouwsector verder kan helpen om meer maatwerk te bieden en flexibel in te spelen op de versobering van de sociale zekerheid.

Cordares Verzekeringen al jaren actief in de bouw gaat verder onder de vlag van Loyalis dat, als dochter van pensioenuitvoerder APG, de afgelopen jaren al voor overheid en onderwijs met succes tal van instrumenten ontwikkeld heeft die het inkomen veiligstellen bij arbeidsongeschiktheid, bij pensionering of voor nabestaanden. Die extra kennis en ervaring wordt nu ingezet voor de bouwsector in de vorm van arrangementen die altijd sectorspecifiek zijn afgestemd op de eisen en omstandigheden van werkgevers en werknemers. Ook voor de bouwsector zal Loyalis zoveel mogelijk in overleg met sociale partners een totaal pakket op maat ontwikkelen.

Volgens directievoorzitter Luud Mesters van Loyalis liggen er in de bouw volop uitdagingen. 'Veel mensen in de bouw oefenen een zwaar beroep uit, met een verhoogd risico op arbeidsongeschiktheid naarmate zij ouder worden.' Het ziekteverzuim ligt bij jongeren onder het landelijk gemiddelde, maar loopt op tot 7,5% voor medewerkers van 55 jaar en ouder. IPAP, het product dat inkomenszekerheid biedt bij gehele of gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid, is op deze problematiek toegesneden en zorgt ervoor dat in alle gevallen ten minste 70% van het inkomen wordt gegarandeerd.

Mesters wijst er verder op dat de bouw een dynamische sector is die bij uitstek kleinschalig is georganiseerd. Van de 14.800 bouwbedrijven heeft 70% minder dan tien werknemers. 'Dat vraagt om oplossingen die op de specifieke omvang en omstandigheden van verschillende bedrijven aansluiten. Wij zullen daar in overleg met de sociale partners in de bouw graag een bijdrage aan leveren.'

Vernieuwend bouwen op maat

Loyalis biedt vanuit haar ervaring bij onderwijs, overheid en nuts- en energiebedrijven flexibele oplossingen met collectieve contracten, waarbij de werkgever premie betaalt en alle werknemers automatisch onder de regeling vallen. Deze nieuwe contracten zijn een aanvulling op de arrangementen die Cordares Verzekeringen bood en die inmiddels onder het Loyalis-label zijn gebracht.

Mesters hecht wel aan een geleidelijke invoering van vernieuwingen, nu de bouwsector door een conjunctureel dal gaat. 'In een periode dat orderportefeuilles krimpen en bedrijven moeten reorganiseren, is er weinig ruimte voor innovatieve aanvullingen en bouwstenen op maat. Maar het is wel de tijd voor bewustwording en voor de ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden. Juist nu moet het denken op gang worden gebracht over een modern pakket regelingen voor arbeidsongeschiktheid, pensioen en nabestaandenpensioen. Dat pakket moet ten volle beschikbaar zijn als de markt straks weer herstelt.'

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.loyalis.nl