Politie Zeeland


---


W-1105-2010 Jongens aangehouden door buurtbewoner
Woensdagavond rond 21.45 uur zijn op de Noordweg in Sint Laurens drie jongens aangehouden door een buurtbewoner.
De man had de drie jongens al een tijdje zien rondhangen bij een papiercontainer aan de Noordweg. Op een gegeven moment zag hij rook uit de container komen. Hij is hierop naar de jongens toegegaan en heeft ze gemaand te blijven staan waar ze stonden. Dit deden de jongens en de politie werd gewaarschuwd.
Agenten van de Zeeuwse politie hebben één van de jongens aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Hij gaf aan de container in brand te hebben gestoken. De container stond in de buurt van een gashuisje, waardoor de brandweer met extra spoed ter plaatse is gekomen. Later bleek dat er geen gevaar was geweest voor het overslaan van de brand naar het gashuisje.
De aangehouden jongen is een 16-jarige Middelburger. Hij wordt vandaag verder verhoord. Van de twee andere jongens zijn geen gegevens bekend.

O-1106-2010 Vermoedelijke drugsdealers aangehouden
Naar aanleiding van een melding over drugsdealers hebben politieagenten van de Zeeuwse politie in Zierikzee een onderzoek ingesteld.
Omstreeks 20.00 uur kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er mogelijk drugs gedeald werden vanuit een personenauto.
In de buurt van de Mosselboomgaard zagen agenten de betreffende personenauto rijden. Zij hebben het voertuig laten stoppen en een onderzoek ingesteld. Zowel de bestuurder, een 20-jarige man uit Zierikzee, als de bijrijder, een 25-jarige man uit Zierikzee zijn gefouilleerd. Zij hadden een kleine hoeveelheid softdrugs bij zich en ook benodigdheden die toepasbaar kunnen zijn bij de handel in (soft)drugs.
De verdachten zijn aangehouden door de agenten en zij zijn op het politiebureau verhoord. Enige tijd later zijn ze in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-1107-2010 Meisje bedreigd op Spoorpad Kapelle, getuigen gezocht
Woensdagmiddag omstreeks 15.15 uur fietste een 14-jarig meisje uit de gemeente Reimerswaal van school naar huis.
Op een gegeven moment fietste zij op het Spoorpad in Kapelle toen er een jongeman achter haar aan ging fietsen. De man deed haar onzedelijke voorstellen en bedreigde het meisje.
Uiteraard schrok het meisje hier hevig van en zij fietste hard door. De jongeman is ergens halverwege een weggetje ingefietst. Het meisje kwam gelukkig even later een vriend tegen die samen met haar verder fietste. Hevig geëmotioneerd hebben de twee bij een willekeurige woning aangebeld. In die woning is de politie gewaarschuwd.
Door de agenten werd meteen het signalement van de jongeman verspreid en meerdere eenheden zijn naar de man gaan zoeken. Helaas heeft de zoekactie geen resultaat gehad. Daarom zoekt de politie getuigen van het voorval, of mensen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over het signalement van de man.
Signalement:
Het betreft een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. De man heeft lichtbruin stekeltjeshaar met een kuifje. Hij droeg een lichtbeige (winter)jas en een spijkerbroek. Ook droeg hij een sportief model zonnebril met groene glazen.
Mocht iemand iets meer te vertellen hebben mbt deze zaak, wordt hij/zij verzocht zich te melden op het politiebureau in Kapelle, of te bellen met 0900-8844.