Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 17-06-2010

Aangehouden op gestolen fiets

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag op de Catharijnesingel een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zag een agent rond 14.20 uur een man op een redelijk nieuwe damesfiets rijden. De 39-jarige man uit Utrecht werd staande gehouden en de fiets met een TAG-reader (een apparaat waar je chips mee kans uitlezen) werd gecontroleerd. Uit de gegevens van de TAG-reader bleek dat de fiets in februari gestolen was uit een tuin in De Bilt.

De Utrechter werd aangehouden en de fiets in beslag genomen.

Mannen aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij zonder helm op en scooter reden en niet voor de politie wilde stoppen.

Agenten zagen omstreeks 21.10 uur twee mannen zonder helm op een scooter met hoge snelheid vanaf de Zamenhofdreef in de richting van de Brailledreef rijden. Hierbij negeerde de bestuurder tot twee maal toe het rode verkeerslicht. De agenten wilde de bestuurder controleren en de achtervolging werd ingezet. De bestuurder kreeg in de gaten dat de politie achter hem aan zat en weigerde te stoppen. Ter hoogte van de Draaiweg sprong de passagier van de scooter en kwam hierbij ten val. De 46-jarige bijrijder uit Utrecht werd hierop aangehouden.

Door een andere politie-eenheid werd de achtervolging van de bestuurder voortgezet. In de omgeving van de Nolenslaan met de Melis Stokerstraat kon ook de bestuurder, een 26-jarige man uit Utrecht, worden aangehouden. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. De scooter werd voor technisch-onderzoek in beslag genomen. De 26-jarige man bleek onder invloed maar weigerde op het bureau een blaastest af te leggen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Aangehouden in gestolen auto

UTRECHT Op de C. H. Letschertweg heeft de politie woensdagavond een vrouw aangehouden omdat ze reed in een auto die als gestolen gesignaleerd stond.

Omstreeks 22.45 uur reden surveillerende agenten achter een auto ter hoogte van het verkeersplein Hooggelegen. Toen, uit routine, het kenteken via de meldkamer werd gecontroleerd bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De bestuurder, een 22-jarige vrouw uit Utrecht, werd aan de kant gezet en aangehouden.

De vrouw verklaarde van niets te weten en de auto gekregen te hebben van een kennis. Zij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De auto werd in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.