Ingezonden persbericht


Persbericht - vrij voor publicatie

Inbrekers meer interesse in buit dan in voetbal

Homesafety waarschuwt voor ongewenste supporters in huis tijdens WK-wedstrijden

Donderdag 17 juni 2010 - Homesafety roept Nederlanders op oplettend te zijn wanneer ze WK-wedstrijden buitenshuis gaan kijken. Inbrekers vinden een eenvoudige buit toch interessanter dan voetbal. Ze weten dat de kans dat de bewoners tijdens de wedstrijd thuiskomen minimaal is en dus tijd genoeg hebben om het huis te plunderen.

Nederlanders kijken graag voetbal in gezelschap bij de buren, in het cafe, in de stad of op een georganiseerd evenement in het stadion. Bijna 4 miljoen Nederlanders zijn van plan de wedstrijden buitenshuis te gaan kijken (bron: NRIT). Tijdens de wedstrijden zijn de straten leeg en is er weinig tot geen geen sociale controle in de buurt. Met die wetenschap zien inbrekers hun kans schoon.

Marc Huitink, directeur Homesafety: "Het WK-voetbal brengt Nederland in een gevoel van saamhorigheid. De kans op inbraak tijdens de wedstrijden is wel het laatste waaraan je wilt denken. En begrijpelijk. Daarom willen we iedereen adviseren bij het weggaan van huis kort aandacht te schenken aan het goed afsluiten van de woning. Zodat ze na de wedstrijd niet met een kater komen te zitten."

Homesafety geeft een aantal tips voor als je de WK-wedstrijden buitenshuis gaat kijken:
- Sluit alle ramen en deuren goed af, ook als je gaat kijken bij de buren
- Laat de woning met een bewoonde indruk achter: laat radio of tv (op Nederland 1) aan staan en zet wat drankjes en chips op tafel
- Hang de vlag uit en vraag de buren dit ook te doen, zodat de straat een sociaal karakter heeft

---- einde ---

Over Homesafety
Homesafety is marktleider van betaalbare inbraak- en brandpreventiesystemen op de Nederlandse markt. Homesafety verricht jaarlijks onderzoek naar de veiligheid en het veiligheidsgevoel onder Nederlanders. Alle alarmeringssystemen zijn aangesloten op een eigen alarmcentrale die 7 dagen per week, 24 uur per dag bemand is. Meer informatie over de producten van Homesafety vindt u op www.homesafety.nl of bel met 038 - 851 33 00.

Noot voor de redactie/