Ingezonden persbericht


Rijswijk, 17 juni 2010

Jackpot Lotto dendert af op Nederlandse recordhoogte

Voor het eerst sinds de introductie van de Lotto Jackpot in 2000 komt een unieke situatie voor Lotto wel erg dichtbij. De hoogste Jackpot in de geschiedenis van Nederland kan bereikt worden als de Jackpot tijdens de trekking van zaterdag 19 juni niet valt en stijgt naar 28 miljoen euro. De Jackpot heeft momenteel al een recordhoogte voor Lotto van 27,5 miljoen euro en loopt iedere week dat hij niet valt op met 500.000 euro.

Op het hoofdkantoor van De Lotto in Den Haag worden de wekelijkse trekkingen momenteel met extra grote spanning gevolgd. Commercieel directeur van De Lotto, Frank Bijman verwacht een run op de loten van Lotto: 'Dat de Jackpot zolang niet is gevallen, is vrij uitzonderlijk, die kans is bijzonder klein. De laatste keer dat de Jackpot zolang niet viel was in 2005, toen groeide hij tot 20,8 miljoen euro: de hoogste Jackpot die wij ooit uitgekeerd hebben aan een persoon. Nu gaan we misschien de hoogste Nederlandse Jackpot ooit aan iemand uitkeren, een zeldzaam moment. Dat is goed te merken aan de stijgende verkopen van Lotto-Loten. Ik zou de situatie op ons hoofdkantoor als koortsachtig willen omschrijven. Valt de Jackpot zaterdag dan gaat sowieso het dak eraf. Niet alleen bij ons, maar ook bij iemand thuis in Nederland. Dan is in ieder geval de allerhoogste prijs uit de geschiedenis van Lotto gevallen. Zo niet dan keren we binnenkort de allerhoogste prijs uit de geschiedenis van Nederland uit. Het worden hoe dan ook hele spannende weken.'

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.




Ingezonden persbericht