Ingezonden persbericht


Nederlandse grootbank in zee met Teradata voor de expansie van haar business-intelligencecapaciteiten

Teradata Corporation (NYSE:TDC) levert diensten aan enkele vooraanstaande Nederlandse bedrijven en kondigt vandaag met trots een belangrijke transactie aan. Een van Nederlands grootste banken heeft beslist om met een Teradata-systeem haar klantenbestand uit te bouwen, het aantal zakelijke gebruikers te verhogen, haar business-intelligencecapaciteiten te vergroten en te beantwoorden aan de Basel II-normen op het vlak van risicoreporting. "De economische toestand op de financiële markten vorig jaar was een aanleiding om onze strategie te herzien en een nieuwe visie te creëren. Centraal in onze nieuwe business-intelligenceomgeving staat het Teradata-systeem", zo vertelt de Enterprise Data Warehouse Manager van de Nederlandse bank. "Dankzij de Teradata-technologie kunnen wij een zogenaamde "Single Point Of The Truth" creëren. Deze datatechnologie biedt ons meer flexibiliteit bij nieuwe initiatieven op het gebied van business intelligence, ons time-to-marketaanbod kan sneller verlopen en bovendien kunnen we zo de totale "cost of ownership" van het data warehouse drukken." De bank gebruikte de Teradata-technologie al enige jaren voor haar marketing intelligence functie. Financiële gegevens en risicogegevens zaten echter in afzonderlijke data marts, zonder functieoverschrijdende data-integratie. Nadeel van die oude architectuur was dat het totale kostenplaatje op termijn hoger aantikte. Daarnaast leverde het onderbrengen van gegevens in verschillende omgevingen, zonder samenhang ertussen nogal eens problemen op voor professionele gebruikers die een globaal beeld van de bedrijfstoestand wilden. "Door de gegevens te integreren in het enterprise data warehouse creëert de bank concurrentievoordelen ten opzichte van andere marktspelers. Voortaan kunnen de bankiers intelligence in contacten en rapportages stoppen. Dat staat borg voor een beduidend beter zakelijk inzicht, snellere beslissingen en een betere interactie met de klant, wat allemaal leidt tot een verbeterd rendement", weet Hans Fons, managing director van Teradata Nederland.

Om een samenhangend overzicht van de bedrijfsresultaten te ontwikkelen, gaat de bank gegevens uit haar kantoren en andere bedrijfseenheden integreren in een enterprise data warehouse van Teradata. De bank is ook van plan werk te maken van een verhoogde capaciteit en meer gedetailleerde gegevens. Een analyse van die gegevens moet de bank in staat stellen in te spelen op de vraag naar meer business intelligence vanuit haar eigen organisatie. Dankzij die business intelligence kunnen de Basel II-normen op het vlak van risicoregulering en de reportingvereisten van de Nederlandse overheid gerespecteerd worden.

De Teradata Purpose-Built Platform Family biedt klanten mogelijkheden om hun data warehouse-omgeving te optimaliseren. Alle eenheden van de Teradata Purpose-Built Platform Family bieden de vereiste capaciteit voor de meest complexe omgevingen. Klanten die hun analytische behoeften ontleden voor de ontwikkeling van hun data warehouse-architectuur, kunnen steevast vertrouwen op Teradata, dat hen als ervaren raadgever bijstaat met een hele reeks mogelijkheden. Over Teradata
Teradata Corporation (NYSE: TDC) is de grootste onderneming ter wereld die zich toelegt op het verwerven van zakelijke inzichten via data warehousing, data warehouse appliances, consulting services en enterprise analytics. Teradata is actief in meer dan 60 landen en via internet op www.teradata.com. # # #

Teradata is een handelsmerk of geregistreerd handelsmerk van Teradata Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.