Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Masterclass klimaatbeleid voor en door wethouders

08-06-2010

In vijf regio's wordt in juni voor en door wethouders een masterclass klimaatbeleid gehouden. De koppeling tussen beleid en praktijk staat centraal.

Het Klimaatverbond Nederland en Agentschap NL organiseren de bijeenkomsten. De masterclass wordt gegeven door een ervaren (oud-) bestuurder en is alleen toegankelijk voor zittende bestuurders. Zo delen wethouders ervaringen over knelpunten, successen, minder goed gelukte initiatieven en `best practices'.

Data en plaatsen:

* donderdagochtend 17 juni Zaanstad

* woensdagochtend 23 juni Rotterdam

* donderdagochtend 24 juni Utrecht

* woensdagochtend 30 juni Zwolle

* donderdagochtend 1 juli Gennep

Wethouders kunnen zich inschrijven met een formulier op www.klimaatverbond.nl.

De masterclass bestaat uit een basismodule gevolgd door 5 themabijeenkomsten. De basismodule wordt 5 keer regionaal in de maand juni gegeven. Een basismodule duurt 2 uur met aansluitend een netwerkbijeenkomst. De 5 themabijeenkomsten worden landelijk gehouden in de periode september tot en met december.

Het Klimaatverbond is een netwerk van gemeenten, provincies en waterschappen. Het doel is samenwerking bij projecten, kennisuitwisseling en belangenbehartiging. Dit alles om een effectief lokaal klimaatbeleid te verankeren, uit te voeren en zichtbaar te maken. Van het Klimaatverbond zijn 142 gemeenten, 11 provincies en één waterschap lid.

Agentschap NL is hét aanspreekpunt voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden als het gaat om duurzaamheid, innovatie, internationaal ondernemen en samenwerken. Agentschap NL ondersteunt lokaal klimaatbeleid in opdracht van het ministerie vanVROM en is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.