The Fudge speelt op het dak van MAB Development Amsterdam


AMSTERDAM, 20100615 -- The Fudge, een aanstormende band speelt op donderdag 17 juni 2010 van 14.45-15.00 uur op de bouwplaats van MAB Development, naast het Conservatorium van Amsterdam. Daarmee geven zij een ruige aftrap van de persmiddag die georganiseerd wordt voor het conservatoriumjubileumfeest 'van barok tot rock aan het Oosterdok' van 20 juni t/m 2 juli. De band is het beste te zien en te horen vanaf de loop-/fietsbrug die naar het Oosterdokseiland gaat. Ter hoogte van de zwarte luifel met de tekst: ODE, Small lsland, Great place aan de witte keet.

The Fudge is Electro Magnetic Rock. Een ruige sound gemengd met originele klanken uit het oosten. Er wordt gedanst, gevochten, gehuild en meegeschreeuwd, oftewel: het roept iets in mensen op. Met maar liefst zes leden past de band niet in één hokje. Sinds 2009 is The Fudge hard aan het werk, met o.a. optredens in de Melkweg, Paard van Troje, Tivoli, de Helling, Koninginnenach Den Haag en de WATT. Met hun album op komst is The Fudge in korte tijd uitgegroeid tot een graag geziene gast op Nederlandse (festival) podia.
Aansluitend wordt op de persmiddag vanaf 15.00 uur een voorproefje gepresenteerd van wat er staat te gebeuren tijdens de jubileumdagen. Tevens wordt er een kleine fototentoonstelling geopend.

Van barok tot rock aan het Oosterdok
Tien dagen jubileumfeest in het Conservatorium van Amsterdam
Van 20 juni t/m 2 juli sluit het Conservatorium van Amsterdam zijn jubileumjaar af met een grootse jubileumtiendaagse waarin studenten van alle afdelingen zich presenteren. In het programma zijn er zowel jazz, pop en klassieke muziek onderdelen. Ook is er een fototentoonstelling te zien met een selectie van foto's uit de roemrijke historie van het conservatorium, vanaf de opening van de Bachzaal in 1931 tot de opening van het nieuwe gebouw door koningin Beatrix op 12 september 2008. Tevens staat er een aantal voorstellingen van muziekfilms op het programma. Over dit programma is een apart persbericht beschikbaar en zie ook www.conservatoriumvanamsterdam.nl.

125 jaar Conservatorium van Amsterdam: podium voor muziek
Al 125 jaar leidt het Conservatorium van Amsterdam de topmusici van morgen op. Opgericht in 1884 als het Amsterdamsch Conservatorium fuseerde het in 1976 met het Conservatorium van de vereniging 'Muzieklyceum' en het Haarlems Muzieklyceum tot het Sweelinck Conservatorium, dat in 1985 zijn intrek nam in het pand van de Rijkspostspaarbank aan de Van Baerlestraat. Toen het Sweelinck Conservatorium in 1994 fuseerde met het Hilversums Conservatorium, haalde het de beste jazzopleiding van Europa binnen. Beide instituten gingen samen verder onder de naam Conservatorium van Amsterdam. In april 2008 verhuisde het Conservatorium van Amsterdam naar het nieuwe gebouw op het Oosterdokseiland dat op 12 september 2008 door koningin Beatrix werd geopend.





Ingezonden persbericht