Koninklijk Gala in Het Spoorwegmuseum


Groot kostuumevenement op 3 juli

UTRECHT, 20100617 -- Het Spoorwegmuseum start de zomervakantie op zaterdag 3 juli met het Koninklijk Gala. Een bijzonder kostuumevenement waarbij zo'n 60 koninklijke personages in prachtige historische kleding dansen en walsen op muziek van het orkest Tzigane. Tussen de koninklijke treinen van de tentoonstelling `Royal Class, vorstelijk reizen' zorgen zij voor een vorstelijk presentatie. De voorstellingen zijn om 13.00 uur en 14.30 uur.

Vanaf de middag tref je prinsen, prinsessen, koningen en keizers in historische kleding tussen de prachtige koninklijke treinen. De show wordt gegeven door Stichting Oud Oranje. Zij traden bij de opening van 'Royal Class, vorstelijk reizen' al op voor koningin Beatrix. De stichting heeft tot doel het samenstellen, beheren, tonen en showen van historische kostuumcollecties en treedt sinds 1999 op met speciale historische kostuumshows. In Het Spoorwegmuseum ontvangen we op 3 juli onder andere koningin Anna Paulowna, koning Willem III en koningin Sophie, koningin Louise Marie van België en koningin Louise van Zweden, koningin Victoria en prins Albert, keizer Franz Jozef, keizerin Eugenie van Frankrijk en natuurlijk de beroemde keizerin Sissi. Ook de hofhouding en huishouding van deze vorstelijke personages ontbreekt niet. Kom kijken naar deze vorstelijke pracht en praal in Het Spoorwegmuseum en ga op de foto met beroemde historische personages!

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door orkest Tzigane. Sinds zijn oprichting in 1910 heeft Tzigane ononderbroken en met een enorme bevlogenheid zigeunermuziek ten gehore gebracht. Talloze reizen in Europa, maar ook daarbuiten zijn gemaakt, Tzigane was bijvoorbeeld in de jaren '50 een tijd lang het vaste salonorkest op de Holland-Amerika Lijn. Tijdens het Koninklijk Gala speelt Tzigane voornamelijk walsen.