Prijsvergelijk.nl integreert kortingscodes


AMSTERDAM, 20100617 -- Vorig jaar was Prijsvergelijk.nl de eerste Nederlandse vergelijkingssite die startte met het publiceren van kortingscodes. Door het succes hiervan wordt nu de volgende stap gezet. Vanaf vandaag worden de kortingscodes direct in de vergelijkingen opgenomen.

Consumenten kunnen zo in één oogopslag zien of er een kortingscode beschikbaar is voor de betreffende webshop. Doordat Prijsvergelijk deze direct toont hoeft een bezoeker niet verder te zoeken naar kortingscodes elders op het internet. Dit is uniek in Nederland.

Voordeel voor webshops
Ook webshops die kortingscodes aanbieden profiteren van deze verregaande integratie. De attentiewaarde voor winkels die korting bieden wordt vergroot, wat positief werkt voor het aantal bezoekers dat doorklikt van de vergelijkingssite naar de shop en overgaat tot aankoop. Verschillende testen in de afgelopen maanden hebben dit aangetoond.

In Amerika heeft vergelijkingssite Bizrate.com de kortingscodes reeds geïntegreerd in de zoekresultaten. De ervaringen hiermee zijn uiterst positief mede doordat het beslissingsgedrag van de consument wordt beïnvloed door het gebruik van kortingscodes, zo blijkt uit onderzoek van Journal of Business Research uit 2009.

Kortingscodes succesvol als marketinginstrument
Het afgelopen jaar profiteerde Prijsvergelijk van de groeiende populariteit van kortingscodes op internet. Er is een duidelijke groei te zien in het gebruik van kortingscodes en het aantal webshops dat de codes inzet als marketinginstrument. Webwinkels als Bol.com, Kijkshop en Pixmania maken hier al veelvuldig gebruik van.

Voorbeeld van een productvergelijking met kortingscode:
www.prijsvergelijk.nl/lcd_televisie/samsung-lcd-televisie/samsung_ue40b7000/





Ingezonden persbericht