Ingezonden persbericht



Hosting.nl analyseert kosteloos klantwebsites op vindbaarheid

Bedrijven kunnen effectiviteit van websites vergroten met Website Analyse-tool

Haarlem, 17 juni 2010 - Hosting.nl biedt zijn mkb-klanten een gratis Search Engine Marketing-tool (SEM) aan. Hosting.nl is een van de eerste Nederlandse hostingproviders met deze dienst. De Website Analyse-tool bekijkt een website op vindbaarheid bij de algemeen bekende zoekmachines, zoals Google, Yahoo! en Bing. Hiermee kan een mkb-onderneming haar website naar een hoger niveau tillen en meer traffic en omzet genereren. Hosting.nl is leverancier van oplossingen op het gebied van Virtual Hosting, webhosting, virtuele servers, Online Storage, tijdelijke online projecten en maatwerkoplossingen.

De Website Analyse-tool van Hosting.nl werkt heel eenvoudig. De klant hoeft alleen de URL van de bedrijfswebsite in te vullen. Vervolgens beoordelen 'spiders' de website op drie aspecten: techniek, Search Engine Optimization (SEO) en populariteit. Onder techniek valt de websitestructuur, de indexeerbaarheid voor zoekmachines en meta-informatie. De SEO-score geeft aan in hoeverre de website Website Analyse Tool
te vinden is voor zoekmachines. Populariteit heeft onder andere te maken met link-building (zoveel mogelijk links die naar de website verwijzen). Op basis van deze drie aspecten berekent het programma een rapportcijfer. De klant kan zijn website zo vaak als men wil analyseren.

Op basis van de analyse biedt Hosting.nl oplossingen om de website te optimaliseren. De klant kan bijvoorbeeld kiezen uit vijf eenvoudig door te voeren 'quick wins'. Men kan ook kiezen voor een 'Search Engine Optimization Report' met een uitgebreid stappenplan voor verbetering. Naast adviezen biedt Hosting.nl ook de mogelijkheid om de verbeteringen voor de klant door te voeren. Bovendien geeft Hosting.nl trainingen met tips en trucs waar klanten vervolgens zelf mee aan de slag kunnen.

"Door Search Engine Marketing op te nemen in het dienstenpakket, zijn we nog meer een one-stop-shopping hostingprovider voor onze mkb-klanten", zegt Emile Schouwstra, commercieel directeur van Hosting.nl. "We ervaren nog vaak dat mkb'ers het hebben van een website als einddoel zien. Terwijl het vooral ook een verkoopkanaal is. Door ons te profileren als aanspreekpunt voor verschillende diensten - van optimalisatie en online advertising tot en met complete SEM-campagnes -, verlagen we de drempel voor het mkb om eens anders naar hun eigen website te kijken en deze optimaal vindbaar te maken."

De Hosting.nl-analysetool is te vinden op: www.hosting.nl/managed/Website-Analyse.html.

Volg het nieuws en tips van Hosting.nl op: http://weblog.hosting.nl/ of via Twitter: www.twitter.com/hostingnl.

Op YouTube http://www.youtube.com/watch?v=tMsDZ-Uws3o staat een instructiefilmpje over Website Analyse.

Over Hosting.nl

Hosting.nl is al ruim tien jaar de vertrouwde hostingpartner voor een groot aantal zakelijke klanten, in omvang variërend van mkb tot en met multinationals wereldwijd. Het bedrijf is gespecialiseerd in Virtual Server Hosting, webhosting, virtuele servers, Online Storage, tijdelijke online projecten en maatwerkoplossingen. Korte communicatielijnen, 24x7 bereikbaarheid, kwaliteit en flexibiliteit staan voorop in de bedrijfsvoering van Hosting.nl. Dit combineert het bedrijf met kennis van vrijwel alle (internet)platforms en achterliggende systemen en applicaties. Hosting.nl is gevestigd in Haarlem en heeft twee datacenters in de Randstad. Voor meer informatie: www.hosting.nl.

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht