Ingezonden persbericht


Quintiq optimaliseert Europese transportplanning voor vlakglas bij Saint-Gobain Glass

's-Hertogenbosch, 17 juni 2010 - Quintiq, leverancier van geavanceerde planning- en scheduling-oplossingen (APS), is een samenwerking aangegaan met Saint-Gobain Glass Logistics voor de optimalisatie van het Europese transport van Saint-Gobain Glass. De internationale glasproducent kiest de Quintiq-software voor de ondersteuning van alle logistieke planners in geheel Europa met een tweeledig doel: minimaliseren van de jaarlijkse transportkosten en verbeteren van de klantenservice.

Het verbeteren van de klantenservice heeft de hoogste prioriteit voor Saint-Gobain Glass Logistics. Het optimaliseren van het afleverproces en tegelijkertijd kosten minimaliseren en strikte regels in acht nemen, zijn hierbij grote uitdagingen voor de planners. Met de flexibele Quintiq-oplossing is Saint-Gobain Glass Logistics in staat deze uitdagingen op te lossen en uitstekende service te leveren tegen de laagst mogelijke kosten.

Alle planningvariabelen, zoals flexibele openingstijden, regelgeving per land, rijtijdenbesluiten, beschikbare trailers en andere transportmiddelen, maar ook ferryovertochten, neemt de software automatisch mee in de planning. Daarnaast zorgt de oplossing ervoor dat planners kostenefficiëntere beslissingen nemen doordat ze de financiële consequenties laat zien van een storing of routeafwijking.

William Beguerie, General Manager van Saint-Gobain Glass Logistics: "Het vervoeren van vlakglas is een uniek en complex proces. Het verschilt erg van het transport van normale vracht. De combinatie van de complexiteit en de specifieke klantwensen, en landspecifieke regelgeving en verschillende kostenstructuren per carrier maken het tot een complex werkveld. Met Quintiq behalen we onze doelstellingen terwijl we onze transportkosten beperken."

De Quintiq-oplossing maakt meer inzichtelijk door het berekenen van het tijdstip waarop elk van de vijfhonderd trucks ergens in Europa weer beschikbaar is. Aan de hand van deze informatie zijn nieuwe, kostenefficiënte routes te bepalen. Ook verzekert de oplossing chauffeurs ervan dat ze aan het einde van de week aankomen op hun thuishonk, een complexe eis bij internationaal transport.

Saint-Gobain Glass Logistics koos voor de unieke en honderd procent passende Quintiq-oplossing na een intensieve selectieprocedure. De oplossing zal over vier maanden in gebruik worden genomen, waarna een snelle Return On Investment mogelijk is.

"Saint-Gobain is een belangrijke nieuwe klant voor Quintiq", zegt Arjen Heeres, COO van Quintiq. "We zijn erg verheugd dat ze na een uitvoerige test en benchmark voor onze technologie hebben gekozen. Quintiq heeft kunnen aantonen dat de oplossing de meest ingewikkelde beperkingen en regelgeving aankon. De keuze van Saint-Gobain Glass Logistics is een duidelijke bevestiging van de kracht van het Quintiq-systeem om zelfs aan de lastigste planningvereisten te voldoen." ###

Over Saint-Gobain Glass
De tak van Saint-Gobain die vlakglas produceert en verkoopt, heeft vestigingen in veertig landen en telt meer dan 33.600 medewerkers. Het bedrijfsonderdeel is actief in drie markten: in de bouw-, transport- en zonne-energiesectoren. Saint-Gobain Glass is wereldwijd marktleider in gecoat glas en beschikt over een uitgebreid netwerk van productiefaciliteiten. Voor meer informatie: www.saint-gobain-glass.com.

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 74 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com.