Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond

Amersfoort: 17 juni 2010

SIEMERINK MAAKT SAMENSTELLING REAAL NEDERLANDS DAVIS CUP TEAM BEKEND

Davis Cupcaptain Jan Siemerink heeft zojuist de samenstelling van het REAAL Nederlands Davis Cup Team voor het duel tegen Wit-Rusland bekendgemaakt. Het team is hetzelfde als in het duel met Italië en bestaat uit: Thiemo de Bakker, Robin Haase, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung.

Siemerink: "Ik ben blij dat de beste vier spelers van Nederland in deze ontmoeting willen spelen. Tegen Wit-Rusland gaan we uit van onze eigen kracht. Het duel is voor ons een belangrijke stap op de weg terug naar boven."

Het REAAL Nederlands Davis Cup Team neemt het van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juli op tegen het team van Wit-Rusland in de eerste ronde van de play-offs van groep I van de Europees/Afrikaanse zone. Het duel zal plaatsvinden in het Republic Olympic Training Center for Tennis in Minsk, Wit Rusland. Bij winst is het Nederlandse team verzekerd van een plek in groep I van de Europees/Afrikaanse zone. Bij verlies spelen we in september in de tweede ronde van de play-offs thuis tegen Slowakije.

Lodewijk van der Heijden, Directeur Marketing en Verkoop van hoofdsponsor REAAL: "Helaas geen thuiswedstrijd dit keer. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat Jan Siemerink en zijn mannen in Minsk voor een spektakel zorgen met uiteindelijk een overwinning voor Nederland natuurlijk. Wij wensen het REAAL Nederlands Davis Cup Team dan ook veel succes bij de strijd om behoud in groep I van de Europees/Afrikaanse zone."

Alle wedstrijden in Minsk zullen live te volgen zijn op www.knltb.tv. Meer informatie over het evenement vindt u op www.knltb.nl/daviscup.