Ingezonden persbericht



Donderdag 17 juni

Verbazing over verbod optreden Snoop Dogg op Parkpop

Vandaag, donderdag 17 juni, werd bekend dat burgemeester Van Aartsen, het Openbaar Ministerie en de politie Haaglanden het optreden van hoofdact Snoop Dogg op Parkpop hebben verboden.

D66 fractievoorzitter Rachid Guernaoui is verbaasd dat het optreden van de wereldster niet door gaat. ''De gemeente wist zeker al vanaf 8 april dat Snoop Dogg de hoofdact van het festival zou zijn. Het is daarom raar dat er nu pas naar de organisatie wordt gecommuniceerd dat het optreden van Snoop Dogg niet door mag gaan.'' Het D66 raadslid is heel benieuwd wat de reden is dat de overheid zich bemoeit met de line-up van een festival. ''De gemeente heeft aangegeven dat de muziek van Snoop Dogg, net als house-muziek, niet past in de sfeer van Parkpop. Het is echter aan de organisatie om te bepalen wat de sfeer van het festival zou moeten zijn, niet aan de gemeente.''

Guernaoui stelt daarom in samenwerking met andere partijen schriftelijke vragen over het verbod van het optreden, waarin de vraag wat de exacte reden van het verbod is, centraal staat.