Ingezonden persbericht


Persbericht, 17 juni 2010

Nu in de winkel twee heerlijke zomerse titels!

Weber's barbecueën en grillen op houtskool en briketten

Kosmos Uitgevers
Paperback, 240 pagina's
ISBN 978 90 215 4832 6
Prijs: ¤ 29,95

Weber's barbecueën en grillen op houtskool en briketten.

Heb jij je vrienden een malse BBQ beloofd? Of wil je gewoon 'even' een visje grillen voor je lief? Sla dan snel Weber's barbecueën en grillen op houtskool en briketten open. Want echt: taaie lappen leer en zwarte rookpluimen zijn nergens voor nodig! Met Weber word jij deze zomer 'grillmaster' van de buurt.

Auteur van Weber's barbecueën en grillen op houtskool en briketten - vernoemd naar het bekende merk barbecues - is Jamie Purviance. Lyrisch kan hij vertellen over zijn herinneringen aan eindeloze zomervakanties, straatfeesten, klassenavondjes, picknicks in het park...De geur van gloeiend houtskool doet nu eenmaal iets met je; grillen boven open vuur is altijd een feestje! Maar dan moet je wel de techniek beheersen én het lef hebben om verder te gaan dan altijd weer die kant-en-klaar-gekruide kippeboutjes.

Purviance leidt je rond in de wereld van de kogelgrill en van de authentieke barbecue. Met handige tips en trucs van enthousiaste houtskoolfans, stap-voor-stap-instructies om vlees vakkundig te snijden of te roken op de grill en praktische, overzichtelijke tabellen met grilltijden. Ook jij draait je hand straks niet meer om voor hitte combineren, warmte meten of de 'gedeelde driezonegloed'. Gelukkig klinkt het moeilijker dan het is, en het resultaat is altijd de moeite waard. Zeker met de exclusieve kruidenmengsels, marinades en sauzen die Purviance je aanbeveelt. Plus zijn meer dan 100 klassieke en vernieuwende BBQ-gerechten, opgedeeld in zeven thema's. Wat dacht je van bruschetta met gegrilde gele bieten en geitenkaas? Of lamsbout met munt en komijn? Maar ook een easy hamburgertje staat op de lijst van favorieten.

Met dit barbecueboek ligt succes binnen handbereik. Of je nu gaat voor vlees, vis of groente. Het wordt sappiger én smakelijker met Weber's barbecueën en grillen op houtskool en briketten. Kijk voor meer bbq-tech & tools ook eens op www.weberstephen.nl.

Rick Stein ontdekt de Oriënt

Kosmos Uitgevers
Gebonden, 320 pagina's
ISBN 978 90 215 4831 9
Prijs: ¤ 29,95

Rick Stein ontdekt de Oriënt

150 recepten met de smaken van het Verre Oosten

Kookboek of odyssee? Rick Stein ontdekt de Oriënt leest als een spannend reisverhaal, ver van de gebaande paden. Maar vergis je niet: het is wél een culinaire ontdekkingsreis! En dus voert Stein je mee naar drijvende markten en bouwvallige restaurantjes, op zoek naar de meest authentieke recepten van het Verre Oosten. Zijn kleurrijke foto's maken het verhaal compleet.

Waan je tussen de rijstvelden van Cambodja, in een vissersdorpje in Sri Lanka of op een nachtelijke markt in Thailand. En vergeet ook Maleisië, Bali en Bangladesh niet. Ze vormen de exotische achtergrond voor 150 nieuwe recepten, die je ook weer tegenkomt in de gelijknamige televisieserie op de BBC.

Letterlijk stad en land reist Stein af voor loempia's en saté, voor Vietnamese pho-soep, aromatische Cambodjaanse curry (kroeung) en jhol, een visstoofpotje uit Bangladesh. Zo kom je op plekken waarvan je niet wist dat ze bestonden. Dankzij de succesvolle auteur en presentator gaat er een hele nieuwe wereld voor je open, met een explosie aan kleuren, geuren en smaken.

Toch zijn veel van Steins recepten van een pure en eenvoudige schoonheid. Soms is er iets meer kookkunst voor nodig. Maar of ze nu simpel of speciaal zijn, Steins gerechten brengen gegarandeerd het Verre Oosten bij je thuis. Want sfeer neerzetten kan onze tv-kok als de beste. Dat bewees hij al met zijn kookboeken Van kust tot kust, Rick Steins mediterrane odyssee en Rick Steins Franse odyssee. En gelukkig voor ons valt er nog zoveel meer te ontdekken.