Ingezonden persbericht


Marketingfacts lanceert M! Jaarboek 2010

NIEUWEGEIN 17 juni 2010 - Tijdens de Nationale Marketingdag heeft het weblog Marketingfacts voor de vijfde keer het Marketingfacts Jaarboek gepresenteerd. Een extra dikke editie met een terugblik en een vooruitblik op de laatste trends in online, digitale marketing. Het Jaarboek 2010 is een succesvolle samenwerking tussen de community van Marketingfacts.nl, uitgever Lenthe Publishers, de redactie, experts, bloggers en bezoekers: hét offline visitekaartje van één van de meest populaire marketingblogs van Nederland.

Medialandschap in beweging
Marco Derksen, oprichter van Marketingfacts.nl: "Het medialandschap is continu in beweging. Met name door de opkomst van digitale media is de keuze voor de marketing en communicatiespecialisten er niet eenvoudiger op geworden: welke middelen zet je in en voor welke doelstellingen? Op Marketingfacts.nl proberen we de ontwikkelingen samen met vakgenoten uit het veld bij te houden en de ervaringen met elkaar te delen. Jaarlijks vatten we ze samen in een praktisch en handzaam Marketingfacts Jaarboek. Als naslagwerk voor de ervaren marketing en communicatie- specialisten maar ook voor studenten en professionals buiten ons eigen vakgebied."

Maarten Timmers Verhoeven, directeur Lenthe Publishers: "Het Marketingfacts Jaarboek is nu, met deze eerste lustrumeditie, steeds meer een standaardwerk aan het worden voor marketeers voor cijfers, feiten en ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Ook HBO- opleidingen nemen het boek tegenwoordig op in het curriculum. Schitterende ontwikkelingen."

Naslagwerk en denkkader
Het jaarboek biedt, zo hoopt de organisatie van Marketingfacts, een naslagwerk en een denkkader voor marketeers en studenten. Het M! Jaarboek 2010 geeft een update en een stand van zaken over de volgende onderwerpen:

Online advertising, Affiliate marketing, E-mail marketing, Online branding, Zoekmachine marketing, Mobile marketing, Social media marketing, E-business, Usability & Design, Customer service en Webanalytics.