Ingezonden persbericht


Nuon Solar Team presenteert Delfts blauwe Nuna5
voor race in Japan

Delft, 17 juni 2010 - Het Nuon Solar Team
presenteerde vandaag in Delft de nieuwe Delfts
blauwe "look" van Nuna5. De Zonnewagen zal
eind juli meedoen aan de grootste circuitrace voor zonnewagens , de Suzuka Dream Cup in Japan. Speciaal voor deze race is de zonneauto Nuna5 voorzien van een uniek Delfts blauw ontwerp, een speciaal ontwerp van aardewerkfabriek De Porceleyne Fles.
Nuna5 in Delfts blauw
Nuna5 heeft een flinke onderhoudsbeurt gekregen om in topconditie te verschijnen in Japan. Dankzij een samenwerking met de gemeente Delft en de de Porceleyne Fles, heeft ook de buitenkant een metamorfose ondergaan. De studenten van de TU Delft zijn erg te spreken over het nieuwe ontwerp. Projectleider Geert Kroon: "Het Delfts blauwe ontwerp is natuurlijk een fantastisch visitekaartje als Nederlands team in Japan. Dankzij de grote onderhoudsbeurt maken we een goede kans voor een hoge eindklassering"
Nieuwe uitdaging voor Nuon Solar Team
Na vijf keer op rij met groot succes mee te hebben gedaan aan de World Solar Challenge in Australië, gaat het team nu meedoen aan een circuitrace voor zonnewagens. Coureur Jan Willem van Gent: "De race in Japan zal echt compleet anders worden dan de race in Australië. Australië was een duurrace en 3000 kilometer recht door de woestijn. De wedstrijd in Japan is een compleet nieuw avontuur waarbij we met zo'n 40 concurrenten op een krap en bochtig circuit gaan racen. Gelukkig kunnen we ons prima voorbereiden op het circuit van Zandvoort."
Suzuka Dream Cup
De Suzuka Dream Cup is de grootste circuitrace voor zonnewagens. De Suzuka Dream Cup heeft ongeveer 40 deelnemers, voornamelijk uit Japan. Veel Japanse auto's zijn speciaal gebouwd voor deze race en hebben dus een flink voordeel. Desondanks gaan we voor een toppositie en moet een positie bij de eerste vijf teams zeker mogelijk zijn.




Mechanicus Bart van Riessen is alvast enorm
enthousiast over het nieuwe avontuur:
"Omdat deze race op een circuit plaats vindt,
is er veel meer interactie tussen de deelnemers. Teams rijden ongeveer 100 ronden tijdens deze race van 8 uur, dus langzamere teams zullen regelmatig ingehaald moeten worden. Het belooft een behoorlijk spektakel te worden!" Facts

· DeSuzukaDreamCupvindtplaatsop31julien1 augustus op het Formule1 circuit van Suzuka in Japan
· HetteamschrijfteennieuwstukDelftsegeschiedenisdoorvoordeeerste keer mee te doen aan de Suzuka Dream Cup.

· Nuna5heefteencompleteonderhoudsbeurtgekregenomhaargeschikt te maken voor het circuit.

· Nuna5racetealeerderindeWorldSolarChallengeinAustralië.Nuna5was speciaal voor de Australische race gebouwd en is aangepast voor de aankomende race.
· HetteamfinishtealstweedeindeafgelopenWorldSolarChallengeinAustralië.
· OmdeNederlandsespiritmaximaaltekunnenuitdragen,isNuna5metmedewerking van de Delftse Aardewerkfabriek "de Porceleyne Fles" voorzien van een uniek Delfts blauw ontwerp.

· Nuna5zalveelgetestwordenopcircuitparkZandvoortomoptimaalvoorbereidtezijn voor de race in Japan.

· De8uurdurenderacezalgeredenwordenintweedagen,inetappesvan4uurperdag.
· Tijdenseenracedagmoethetteamverplichteenpitstopmakenomdecoureurtewisselen.