Ingezonden persbericht



Helmond, 17 juni 2010

Harsco wint SABIC's Global Contractor SHE Award 2009

Op 10 juni kreeg Harsco Infrastructure de Global Contractor SHE Award over 2009 van SABIC uitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan de aannemer met de beste prestaties op het gebied van veiligheid wereldwijd op SABIC-locaties. Gemeten wordt zowel op incidenten, op gegeven SHE-trainingen en een beoordeling bij het uitvoeren van het werk. Saudi Basic Industries Corporation (SABIC) is een van de zes grootste petrochemische bedrijven ter wereld.

SABIC reikt al een aantal jaren een interne SHE Award (Safety Health Environment) uit aan de best presterende onderdelen. Sinds 2 jaar reikt het bedrijf ook een SHE Award uit aan een wereldwijd opererende contractor die jaarlijks meer dan 100.000 uren werk levert. Deze bedrijven worden geaudit op basis van vaste criteria. In het beleid van Harsco staat veiligheid centraal. Harsco werkt voortdurend aan veiligheidsbewustzijn en opleiding om onder alle omstandigheden veilig en doelgericht te kunnen werken. Het winnen van SABIC's award is het resultaat van succesvol beleid.

Nieuw initiatief SABIC
Omdat veiligheid altijd verder verbeterd kan worden heeft SABIC in Geleen samen met vijf grote aannemers waaronder Harsco Infrastructure, een nieuw veiligheidsinitiatief ontwikkeld: SAFE@SABIC & PARTNERS. Onder het motto 'Samen Sterk in Veiligheid' wordt er op de site in Geleen nog intensiever samengewerkt om een doorbraak te realiseren op veiligheidsgebied. Doel is het maximaal uitsluiten van risico's bij een werk voordat het start, ongeacht de grootte.

Over Harsco
Het bedrijf maakt deel uit van Harsco Corporation, een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van industriële dienstverlening en opgericht in 1853. Eén van de divisies van Harsco Corporation is Harsco Infrastructure met vestigingen in 36 landen. In 1964 werd Patent (USA) overgenomen door Harsco, SGB in 2000 en Hünnebeck in 2005. Vanaf 2010 wordt de bundeling van de krachten onder één merknaam voortgezet: Harsco Infrastructure. Wereldwijd werken bij Harsco 21.000 mensen.