Ingezonden persbericht


Je kan ook onze online versie van dit persbericht openen. PERSBERICHT - Hilversum, 17 juni 2010
BNN OP ZOEK NAAR PARTNER VOOR MARK RUTTE

credits: Nick van Ormondt

FIRST LADY VOOR BEOOGD PREMIER IS ZAAK VAN NATIONAAL BELANG

De kabinetsformatie is in volle gang en Mark Rutte lijkt momenteel geen belangrijkere zaken op de agenda te hebben staan. Niets is minder waar. De beoogd minister-president van Nederland is namelijk nog vrijgezel. De hoogste tijd dat daar verandering in komt. In de week van het TV Lab gaat BNN op zoek naar een partner voor Rutte, want achter elke leider schuilt een sterke vrouw. Barack Obama heeft zijn Michelle, Nicolas Sarkozy doet het met Carla Bruni. Nederland heeft een first lady nodig!

Omdat de first lady natuurlijk ook een first man kan zijn, strijden negen vrouwen en één man in een eenmalig live programma om te kijken wie de meest geschikte kandidaat is. Aangezien Rutte geen tijd heeft om te daten, schiet BNN hem graag te hulp. Op de speciaal aangemaakte facebookpagina van Mark Rutte kunnen potentiële partners zich aanmelden. Daarnaast wordt er actief gezocht om de beste kandidaten te krijgen. In het programma wordt eerst een uitgebreid profiel van Rutte getoond. Wie is hij precies? En wat heeft hij volgens de experts nodig op liefdesgebied? De kandidaten met de beste match zullen vervolgens in de studio opdrachten uitvoeren om zich van hun goede kant te laten zien. Kunnen ze speechen, hebben ze de juiste manieren en kunnen ze aan een staatsbanket meepraten over de wereldpolitiek? En hoe zit het met de romantiek en hun kinderwens?

Uiteindelijk beslist de kijker wie het wordt, want de first lady/man is uiteraard een zaak van nationaal belang. Tot slot wordt het baanbrekende werk gepresenteerd aan de nieuwe premier in wording. Met zo'n ultiem vooronderzoek kan het bijna niet anders dan dat het liefde op het eerste gezicht wordt.

----------