NOVA

17-06-2010

Jan-Dirk Paarlberg: rechterlijke dwaling
Zakenman Jan-Dirk Paarlberg is veroordeeld tot 4,5 jaar cel onder meer voor het witwassen van de miljoenen die 'misdaadkopstuk' Willem Holleeder heeft afgeperst van zakenman Willem Endstra. De uitspraak van de rechtbank - vorige week - is als een mokerslag aange-komen. Paarlberg spreekt vanavond voor het eerst en zeer uitgebreid over zijn veroordeling. Hij vindt dat justitie een rechterlijke dwaling begaat.

Rechts kabinet van de baan?
Volgens Geert Wilders trekt het CDA gewoon de stekker eruit. En Mark Rutte stelt vast dat het CDA niet wil deelnemen aan een coalitie. Maar het CDA ontkent en wilde het overleg tussen PVV en VVD liever afwachten. Inmiddels is de informateur bij de koningin om verslag uit te brengen en geeft hij om half vijf een persconferentie. Is een rechts kabinet definitief van de baan? In NOVA de laatste ontwikkelingen vanuit Den Haag.

Vaccin tegen roken in de maak
Voor verstokte rokers die willen stoppen is er hoop. Wetenschappers doen onderzoek naar een anti-rook vaccin dat echt effect heeft. Een paar prikken en iemand is niet meer gevoelig voor sigaretten. Eén keer voor de bijl gaan en er dan weer aan vastzitten kan niet meer. Tenminste, dat is de verwachting. Maar helpt het ook echt?

Presentatie: Joost Karhof en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)