Rabobank Nederland

Ir. Wout Dekker en drs. Erik van de Merwe benoemd in raad van commissarissen Rabobank Nederland

Ir. Wout Dekker (53) is door de algemene vergadering van Rabobank Nederland benoemd als lid van de raad van commissarissen van Rabobank Nederland. "Wij zien in de heer Dekker een kandidaat die uitstekend past in het profiel 'leiden van een beursgenoteerde onderneming met publiek/private raakvlakken'. De heer Dekker is tevens vertrouwd met de coöperatieve organisatievorm, die hij een warm hart toe draagt. Dit maakt hem bij uitstek geschikt voor deze functie. " aldus president-commissaris prof.dr. Lense Koopmans.

De heer Dekker trad 1 januari 1996 toe tot de raad van bestuur van Nutreco Holding N.V., waar hij sinds 1 juli 2000 de voorzittersrol vervult. Nutreco vervult een leidende positie in de wereld van diervoeding en visvoer. Het uitgebreide netwerk van de heer Dekker in de Food & Agrisector, zowel wat betreft de overheid (ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit), het bedrijfsleven (nationaal en internationaal) als de daaraan gelieerde wetenschappelijke wereld, is waardevol voor de Rabobank die internationaal haar strategie richt op de Food & Agribusiness. De heer Dekker is goed bekend met de Rabobank.

Drs. Erik van de Merwe (59) is door de algemene vergadering van Rabobank Nederland benoemd als lid van de raad van commissarissen van Rabobank Nederland. Hij is door Eureko voorgedragen als opvolger van de heer Overmars. "De heer Van de Merwe is thans commissaris bij Eureko B.V., een holding waarvan coöperatieve dienstverleners zoals Achmea deel

van uitmaken. Hij heeft een brede en langjarige bancaire ervaring en is uit hoofde van zijn

(voormalige) commissariaten en nevenfuncties goed ingevoerd in de onderwerpen ICT, bedrijfsethiek en risicobeheersing. Hij is daarmee een uitstekende aanvulling op onze raad van commissarissen." aldus Lense Koopmans.

De heer Van de Merwe begon zijn bancaire carrière bij ABN. In 1979 maakte hij de overstap naar Pierson Heldring en Pierson, alwaar hij diverse functies vervulde. Begin jaren 90 werden - als uitvloeisel van de fusie tussen ABN en AMRO - Pierson Heldring en Pierson en Bank Mees & Hope samengevoegd tot MeesPierson. In 1996 trad de heer Van de Merwe toe tot de raad van bestuur van MeesPierson. In 1997 werd deze private bank overgenomen door Fortis, waardoor de heer Van de Merwe naast lid van de raad van bestuur van Mees Pierson ook lid werd van de raad van bestuur van Fortis Nederland N.V. In de periode van 1998 tot en met 2000 was hij lid van de raad van bestuur van Fortis AMEV N.V., voorzitter van de raad van bestuur van MeesPierson N.V., voorzitter van de raad van bestuur van Fortis Bank Nederland N.V. en CFO/CRO van Fortis Bank Group. Na zijn vertrek bij Fortis in 2001 heeft de heer Van de Merwe zich toegelegd op advieswerk en diverse commissariaten bij tal van bedrijven binnen en buiten de financiële sector.

Naast de benoeming van de heren Dekker en Van de Merwe ging de algemene vergadering van Rabobank Nederland akkoord met de herbenoeming van mevrouw prof.dr.ir. Louise Fresco en de heer ing. Antoon Vermeer als leden van de raad van commissarissen van Rabobank Nederland. Beiden waren volgens rooster aftredend. Gezien hun ervaring en kwaliteiten zijn zij opnieuw voorgedragen.

De huidige raad van commissarissen van Rabobank Nederland bestaat uit de volgende personen: prof.dr. Lense Koopmans (voorzitter), ing. Antoon Vermeer (plaatsvervangend voorzitter), prof.mr. Irene Asscher-Vonk, ir. Bernard Bijvoet, Tom de Bruijn, ir. Wout Dekker, prof.dr.ir. Louise Fresco, drs. Erik van de Merwe, Rinus Minderhoud, prof.dr.ir. Martin Tielen, prof.dr. Cees Veerman en prof.dr. Arnold Walravens.