Ingezonden persbericht



Woensdagavond 16 juni jl. organiseerde Tafelronde 53 Drachten het 'Penny Diner'. Een benefiet avond in Restaurant Prins Heerlijck te Beetsterzwaag, ten behoeve van de in diezelfde plaats gevestigde Stichting Manege Onder de Linde.

Deze manege geeft mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking de kans om op therapeutische basis paard te rijden en zoekt voor de bouw en inrichting van de nieuw gebouwde manege de nodige geldschieters.

Na de eerste gang van het uitstekende diner, dat door Tafelaars werd bereid, vertelde Henk Pander, die wekelijks gebruik maakt van de manege, op indrukwekkende wijze zijn persoonlijke verhaal over het effect van paardrijden op zijn dagelijkse leven. Daarna startte de veiling. Er waren verschillende kavels te veilen en er werd actief geboden. Het topstuk was een origineel westernzadel van Rutger Hauer. Rutger Hauer, die zelf ook aanwezig was, was blij verrast met de opbrengst van dit zadel.

Tussen de gangen door speelde Gurbe Douwstra nummers van zijn nieuwe cd die op 18 juni a.s. in de winkel verschijnt.

Aan het slot van de zeer geslaagde avond kon een cheque van ¤ 8.690,00 overhandigd worden aan Rick van der Spek , voorzitter van Stichting Manege Onder de Linde.


Noot voor redacties

v.l.n.r. Rick van der Spek, voorzitter stichting Manege Onder de Linde, Harmen Wind, voorzitter Tafelronde 53 Drachten, Henk Pander en Rutger Hauer