Datamigratie tolsysteem N.V. Westerscheldetunnel succesvol afgerond


RIDDERKERK, 20100617 -- In opdracht van de N.V. Westerscheldetunnel en Movenience B.V. heeft data integratie specialist Type 2 Solutions B.V. alle gegevens van de t-tag klanten in het oude tolsysteem van de Westerscheldetunnel overgezet naar het nieuwe betaalsysteem TIPS van Movenience en het nieuwe tolsysteem van de Westerscheldetunnel. Tijdens de migratie is het tolsysteem geen moment uit de lucht geweest.

Patrick Dankaart, Operationeel Manager van de N.V. Westerscheldetunnel: "Type 2 Solutions heeft deze opdracht tot grote tevredenheid van ons uitgevoerd. De aanpak was heel professioneel en zeer grondig voorbereid. Belangrijk hierbij was ook dat zij zich erg goed hebben ingeleefd in de processen binnen ons bedrijf."

Na afsluiting van de eerste fase op 15 maart j.l. kon begonnen worden met de ombouw van de oude lanes. Het T2S migratieplatform verzorgde gedurende de tweede fase de real-time communicatie tussen de oude front-office systemen en de nieuwe back-office systemen van de Westerscheldetunnel. De tweede fase en hiermee de volledige vervanging van het oude tolsysteem is succesvol afgerond op 17 juni 2010.

De migratie
De volledige migratie van het bestaande tolsysteem van de Westerscheldetunnel was opgesplitst in twee fasen. In de eerste fase, de zogenaamde initial load fase, werden de back-office systemen gemigreerd en 2 van de 14 front-office systemem. Gedurende de tweede fase werden de resterende front-office systemen gemigreerd. Belangrijke voorwaarde was dat de front-office systemen in beide fasen geen moment ongepland uit de lucht mochten zijn en dat de klanten gewoon konden passeren zoals altijd.

Voor zowel de initial load als de delta load fase is het T2S migratieplatform ingezet. Het T2S migratieplatform verzorgde gedurende de initial load fase de migratie van actuele en historische data sinds 2003 naar het nieuwe tolsysteem van de Westerscheldetunnel en TIPS van Movenience. Gedurende de delta-load fase stuurde het T2S migratieplatform de transacties van nog niet omgebouwde lanes real-time door naar het nieuwe back-office systeem.

Ook was het platform verantwoordelijk voor de distributie van de lijst van geldige t-tags vanuit TIPS naar de oude lanes en de distributie van de lijst van ongeldige creditcard nummers vanuit het nieuwe back-office systeem naar de oude lanes.

Door de Westerscheldetunnel passeren 5.496.752 voertuigen per jaar en er zijn 46.775 t-tag abonnees (bron: jaarverslag 2009).

T2S Migratieplatform
Het T2S MigratiePlatForm (T2S MPF) is een software platform dat data uit verschillende heterogene IT systemen of bestanden kan ontsluiten, transformeren en valideren naar een formaat dat, eventueel bi-directioneel, verwerkt kan worden door een ander IT systeem.

Type 2 Solutions B.V.
Type 2 Solutions B.V. is gespecialiseerd in data integratie, het ontwikkelen van koppelingen en rapportages voor IT-systemen en het realiseren van web-based applicaties. Door systemen te koppelen, bronsystemen te ontsluiten en data te integreren stelt T2S bedrijven in staat snel en efficiënt in te spelen op veranderende marktontwikkelingen. T2S is gevestigd in Ridderkerk en wereldwijd actief bij middelgrote tot grote (inter)nationaal opererende bedrijven. www.t2s.nl

Voor meer informatie:

Type 2 Solutions

Judith de Witte, Sales & marketing manager
T. 06 21268961

t2s.nl/pdf/2010_06_17_PR.pdf



Over N. V. Westerscheldetunnel
De N.V. Westerscheldetunnel is opgericht op 11 november 1998 met als opdracht het bouwen en exploiteren van de Westerscheldetunnel. De bouw is succesvol afgerond in 2003 en vanaf 14 maart 2003 draagt de NV de verantwoordelijkheid en zorg voor het beheer en onderhoud van de Westerscheldetunnel, het verkeers- en incidentenmanagement voor de tunnel en toeleidende wegen en de inning van tol. De NV is opgericht door de Nederlandse Staat en de Provincie Zeeland en sinds 1 juli 2009 zijn de aandelen volledig in handen van de Provincie. Meer informatie op: www.westerscheldetunnel.nl

Over Movenience B.V.
Movenience B.V. is een gespecialiseerde, innovatieve leverancier van autogerelateerde diensten. Movenience is opgericht in 2007 en richt zich op de financiële afhandeling van alle t-tag-transacties van de Westerscheldetunnel. Ook de verwerking van andere autogerelateerde betalingen zoals bijvoorbeeld in parkeergarages zijn in ontwikkeling. Meer informatie op: www.movenience.nl

Type 2 Solutions BV





Ingezonden persbericht