Level 3 streamt recordbrekend Alliance toernooi van EVE Online voor CCP Games

CCP breidt overeenkomst met Level 3 uit, en realiseert recordaantal gelijktijdige HD video-streams tijdens live videogame-toernooi

LONDEN--(BUSINESS WIRE)-- 20100617 --

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ: LVLT) heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn samenwerking met het bedrijf CCP Games, uitgever van MMOG-games (Massively Multiplayer Online Games), gaat uitbreiden en dat het de live online streaming zal verzorgen van het online toernooi van dit bedrijf: HET EVE Online Alliance Tournament VIII, dat in de maand juni zal worden gehouden.

Onder de voorwaarden van de uitgebreide overeenkomst zal Level 3 aan CCP streaming-diensten leveren, te beginnen tijdens het Alliance-toernooi. Dit evenement vindt plaats tijdens drie opeenvolgende weekeinden in juni en de finales vinden plaats op 19 en 20 juni, van 15.00 tot 21.00 uur GMT. Al in het eerste weekeinde van dit toernooi heeft EVE Online een nieuw PCU-record gevestigd: maar liefst 60.453 ruimteschippiloten tegelijk zweefden door het uitdijende universum, via één servercluster.

“Dit is het achtste Alliance-toernooi dat we organiseren en we zijn van plan er het grootste en beste toernooi tot nu toe van te maken – zowel voor de spelers als voor de mensen die inloggen om de wedstrijden te volgen”, aldus Jón Hörðdal, chief operating officer van CCP. “We wisten dat we met Level 3 een betrouwbare CDN hadden, die in staat zou zijn de nooit eerder vertoonde verkeerspieken te verwerken. Bovendien profiteren we nu ook van hun team dat de rechtstreekse registratie ondersteunt en ervoor zal zorgen dat belangstellenden van een optimale kijkervaring zijn verzekerd."

Level 3 verzorgt de live online streaming van het Alliance-toernooi via de EVE Online internetsite. Kijkers hebben toegang tot een HD-weergave van de wedstrijden, met deskundig commentaar, en tussen de wedstrijden door voor- en nabeschouwingen en analyses van de deelnemende teams, door ontwikkelaars en deskundigen van CCP. Ruim de helft van de online gebruikers die het toernooi tijdens de eerste twee weken live volgden, kozen voor de stream met HD-kwaliteit, waardoor cijfers van 33 gigabit per seconde werden geregistreerd voor het bandbreedtegebruik, cijfers die nooit eerder werden gemeten.

Level 3 heeft zijn overeenkomst met het in IJsland gevestigde bedrijf CCP voor het eerst aangekondigd in maart 2010. Level 3 levert momenteel CDN-diensten (Content Delivery Network), diensten op het gebied van caching, downloads en origin storage en zijn geavanceerde platform voor rapportage van inhoudsanalyses ten behoeve van de game EVE Online van CCP.

“We zijn er trots op dat CCP, op grond van hun ervaringen met Level 3 tot nu toe, zijn samenwerking met ons heeft uitgebreid en maximaal gebruik maakt van ons dienstenaanbod”, aldus James Heard, directeur Europese Markten bij Level 3. “Met de huidige groei van de markt voor online games eisen bedrijven zoals CCP steeds meer van bedrijven die hun content delivery en analyses verzorgen en hun live evenementen ondersteunen. Omdat Level 3 veel van deze diensten in zijn portefeuille heeft, is ons bedrijf ideaal gepositioneerd om leider op deze markt te worden.”

CCP is een van de vele uitgeverijen van online games in de wereld die gebruik maken van het sterk schaalbare wereldwijde platform van Level 3 voor het leveren van gamedownloads, patches en updates aan spelers. Van het vastleggen van content tot levering aan de consument, werkt Level 3 samen met ontwikkelaars en uitgevers van games aan oplossingen op maat – van intelligente managementsystemen voor netwerkverkeer en inhoudsanalyses tot ondersteuning van grootschalige productlanceringen – om tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften.

Meer informatie over de diensten die Level 3 levert voor de markt voor online games, kunt u vinden op www.level3delivers.com/tags/gaming.

Over Level 3 Communications

Level 3 Communications, Inc. (NASDAQ:LVLT) is een toonaangevende internationale aanbieder van communicatiediensten op basis van glasvezelnetwerken. Verschillende klanten, waaronder ondernemingen, mediabedrijven, groothandelaren en overheidsinstanties, vertrouwen op Level 3 voor het leveren van diensten met een industrieleidende combinatie van schaalbaarheid en waarde over een eind-tot-eind glasvezelnetwerk. Level 3 biedt een portefeuille met metrodiensten en lange-afstandsdiensten, waaronder transport, gegevens, internet, levering van mediacontent en voice-diensten. Kijk voor meer informatie op www.Level3.com.

Forward-looking statement

Enkele van de uitspraken in dit persbericht zijn van vooruitblikkende aard. Dergelijke uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen en meningen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken (forward-looking statements) zijn geen garantie voor de prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en andere factoren, waarvan vele buiten de macht van Level 3 liggen, en die ervoor zouden kunnen zorgen dat de werkelijke gebeurtenissen wezenlijk afwijken van wat expliciet of impliciet wordt aangegeven in deze uitspraken. De belangrijkste factoren die zouden kunnen voorkomen dat Level 3 de gestelde doelen behaalt zijn onder andere de huidige onzekerheid op de financiële markten over de hele wereld en de wereldwijde economie, verstoringen van de financiële markten die van invloed zouden kunnen zijn op het vermogen van Level 3 om extra financieringen te verwerven, maar ook op het vermogen van het bedrijf om: het verkeer op het netwerk te vergroten of op peil te houden, overgenomen bedrijven met succes te integreren, effectieve bedrijfsondersteuningsdiensten te ontwikkelen, het intellectuele eigendom en eigendomsrechten te verdedigen, systeem- en netwerkfouten of -storingen te verhelpen, nieuwe diensten te ontwikkelen die voldoen aan de eisen van de klanten en acceptabele marges genereren, zich aan te passen aan snelle technologische ontwikkelingen die tot meer concurrentie leiden, gekwalificeerde managers en overig personeel aan te trekken en te behouden, en te voldoen aan alle voorwaarden van schuldverplichtingen. Aanvullende informatie over deze en andere belangrijke factoren vindt u in de registraties van Level 3 bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De uitspraken in dit persbericht moeten worden beoordeeld in het licht van deze belangrijke factoren. Level 3 is onder geen beding verplicht, en ontkent nadrukkelijk elke verplichting om deze forward-looking statements bij te werken of aan te passen, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of om enige andere reden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Level 3 Communications, Inc.
Media:
Alexis Hammack, 720-888-2441
of
Investeerders:

Mark Stoutenberg, 720-888-2518

Ticker_symbol NASDAQ:LVLT
ISIN US52729N1000