Ingezonden persbericht


Persbericht

Breda, 3 mei 2010

Driesterren Amrâth Hotel Hazeldonk open

Aan de drukste grensovergang van Nederland

Het nieuwe Amrâth Hotel Hazeldonk is geopend. Het driesterren plus hotel ligt aan de oostzijde van de A16/E19, bij de belangrijkste grensovergang van België naar Nederland. Het hotel beschikt over 92 modern ingerichte kamers. Het tweede compleet nieuw gebouwde hotel van de regio maakt deel uit van de zestien hotels tellende Nederlandse Amrâth Hotelgroep. Op 22 januari 2009 is met de bouw van startgegaan.

Amrâth Hotel Hazeldonk

Het hotel herbergt 92 driesterrenkamers, een bar/receptie en de ontbijtruimte annex Café Roadhouse.

Iedere hotelkamer beschikt over alle comfortabele faciliteiten. Speciaal voor de transportsector hangen in de kamers verduisteringsgordijnen en de geluidsisolatie is optimaal.

De kamers en receptie zijn voorzien van kunstwerken van Hugo Kaagman met moderne Hollandse taferelen in Delftsblauwe stijl met als thema "Welkom in Nederland".

Café Roadhouse

In dit café, dat in good old Sixties stijl met een swingende jukebox is ingericht, staat elke ochtend een ontbijtbuffet klaar. De hele dag door, tot laat in de avond worden er diverse drankjes en hapjes geserveerd. Bovendien is er gratis draadloos internet beschikbaar voor de bezoekers.

Hazeldonk-Oost en Logistic Center Hazeldonk Meer

Het wegrestaurant op Hazeldonk-Oost was, naast Hotel Brabant en Smits Hotel Utrecht, onderdeel van de Smits-groep, die in 2001 door Amrâth Hotels & Restaurants is overgenomen. Sindsdien is het terrein geheel herontwikkeld. Het wegrestaurant is verhuurd aan McDonald's en La Place. In 2006 kocht Amrâth Hotels & Restaurants het voormalige GWK gebouw en verhuurde het aan Oishii Asian Grill and Noodles. Vervolgens werd het parkeerterrein volledig heringericht en richtte Rijkswaterstaat het afgelopen jaar de aanvoerwegen opnieuw in.

Dagelijks passeren 82.000 voertuigen de grensovergang, ofwel 20 miljoen per jaar.

Direct grenzend aan de verzorgingsplaats Hazeldonk ligt het Logistic Center Hazeldonk-Meer; een terrein met 160 bedrijven in de logistieke sector.

Sluitstuk Met recht kan men over Hazeldonk nu zeggen: 'een 24 uurs pleisterplaats met diverse restaurants en als sluitstuk het Amrâth Hotel Hazeldonk'. De toerist van jong tot oud, de zakenreiziger of vrachtwagenchauffeur, die vertrekt uit, of terugkeert naar Nederland heeft, na een veelal lange auto- of busrit, een compleet rustpunt tot zijn beschikking. Gezien de vergaderruimte in La Place, in combinatie met een verblijf in het hotel, is de locatie ook uitermate geschikt voor de zakelijke markt. Op korte afstand is Amrâth Hotel Brabant in Breda met een vergaderaccommodatie tot 1000 personen.