Cinemien

Vijfde editie van de Gay and Lesbian Summer Tour

Vanaf 17 juni gaat de Gay & Lesbian Summer Tour van start. Films Contracorriente en Viola di Mare draaien vanaf 3 juni in de bioscopen.

In 2003 ging de eerste Gay and Lesbian Summer Tour van start en dat was zo'n filmtheatersucces, dat distributeur ABC/ Cinemien en de theaters besloten om dit feestje elk jaar te houden. Twee jaar ging dat niet door, waardoor de tour van dit jaar z'n vijfde editie beleeft.

Op 17 juni start de Gay & Lesbian Summer Tour 2010 en tot eind augustus zijn er 10 nieuwe gay films te zien in Amsterdam (Rialto), Amersfoort (De Lieve Vrouw), Rotterdam (Lantaren-Venster), Den Haag (Filmhuis Den Haag), Groningen (Images), Den Bosch (Verkadefabriek), Hilversum (Filmtheater), Arnhem (Focus), Maastricht (Lumiere), Nijmegen (Lux) en Utrecht ('t Hoogt).

Zoals altijd betreffen het exclusieve vertoningen van films die dit jaar uitkomen bij Homescreen in het Gay & Lesbian DVD-label.Twee films uit het programma zijn al vanaf 3 juni in een aantal filmtheaters in het land te zien:

In Viola di Mare vertelt regisseur Donatella Maiorca een verontrustend verhaal dat feit, poëzie en een fascinerende 19e eeuwse legende verweeft. De zelfverzekerde Angela voelt zich aangetrokken tot haar beste vriendin Sara. Wanneer Angela's tiranieke vader hier lucht van krijgt, sluit hij haar op in een grot. Na weken van ontbering wordt Angela gered door haar moeder, die de pastoor heeft overtuigd dat haar dochter eigenlijk een man is. Deze leugen zal Angela de rest van haar leven moeten belichamen...

In Contracorriente heeft de jonge visser Miguel een geheime affaire met Santiago, een schilder die is verbannen door de dorpelingen omdat hij open is over zijn seksualiteit. Wanneer Santiago verdrinkt in de sterke onderstroom van de oceaan, kan hij niet vredig naar de andere kant overgaan. Hij blijft als een geest achter op aarde... Met betoverende beelden van de prachtige Peruaanse kustlijn is Contracorriente een poëtische fabel over seksualiteit, liefde en traditie. De film won op het prestigieuze Sundance filmfestival de World Cinema Audience Award.

Voor het hele programma van de tour: www.homescreen.nl/gay



Cinemien