Ingezonden persbericht


MSP - Out of the Box op 17 juni 2010

U bent harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de presentatie van het project MSP - Out of the Box.

Dankzij Stichting wijkbeheer MSP en de Gemeente Heerlen heeft SCHUNCK* bureau educatie het MSP Out of the Box project kunnen waarmaken. De ontwikkeling en de coördinatie is in handen van Kimberley Hameleers, stagiaire van bureau educatie.

MSP Out of the box heeft de kinderen van MSP de afgelopen vijf maanden uitgedaagd tot een cultuureducatieproject waarin bewustwording van de eigen kwaliteiten en versterking van het positief zelfbeeld gestimuleerd worden. Door middel van een kwaliteitenspel, kunstdisciplinelessen op het terrein van muziek, dans, beeldende kunst en literatuur en een coachingprogramma in de vorm van reflectielessen. In het hele traject was het proces belangrijker dan het concrete resultaat. De kinderen zelf presenteren op 17 juni hun bevindingen.

Wethouder Riet de Wit leidt deze speciale avond kort in, waarna de kinderen de toeschouwer meevoeren in hun wereld van zelfexpressie en het out of the box denken in de vorm van presentaties vanuit de disciplines muziek, beeldend, dans en literatuur. In MSP Out of the box staat de kracht van het kind centraal.