Ingezonden persbericht


Persbericht

Brabantse Wal in de kijker

Onthulling ingezaaid streekmerk Brabantse Wal, opening Panoramatafel Noordpolder Ossendrecht en onthulling aardkundige waardenborden door gedeputeerde Onno Hoes.

Gedeputeerde Onno Hoes onthult met wethouder Martin Groffen van "tour"gemeente Woensdrecht op donderdag 17 juni om 16.00 uur het streekmerk Brabantse Wal. Dit is ingezaaid langs het parcours van de Tour de France. Aansluitend opent de gedeputeerde om 16.30 uur de panoramatafel bij de Noordpolder en onthult informatieborden over aardkundige waarden op de Brabantse Wal.

De Brabantse Wal is een landschap dat opvalt en gezien mag worden! Tijdens de Tour de France wordt het gebied extra gepromoot met het streekmerk Brabantse Wal. Dit is ingezaaid op een perceel van de firma Dingemanse, ter hoogte van de rotonde Korteven, Reimerswaalweg - Antwerpsestraatweg - Scheldeweg. Binnenkort worden op markante plekken borden geplaatst met daarop informatie over de aardkundige waarden van de Wal. Tevens is in de Noordpolder van Ossendrecht door Natuurmonumenten een nieuwe wandelroute aangelegd en een panoramatafel gebouwd. Beide initiatieven zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.

De Noordpolder van Ossendrecht biedt een schitterend uitzicht over de nieuwe natuur met bloemrijke graslanden en op de Brabantse Wal die hier uit het landschap op rijst. Reden voor Natuurmonumenten om hier een panoramatafel te plaatsen en een nieuwe wandelroute aan te leggen. In het Koepelbos bij de Wal zijn een verrekijker en een bungelbank neergezet zodat bezoekers nog meer van het gebied kunnen genieten. Natuurmonumenten wil blijven werken aan de Brabantse Wal door de bijzondere natuur van de Noordpolder verder uit te breiden.

De Brabantse Wal is een unieke aardkundige verschijning in Nederland. Stichting de Brabantse Wal wil het bijzondere karakter van de Wal graag benadrukken. Op diverse plaatsen komen informatieborden met uitleg over de aardheidkundige waarde van de Wal.

De Provincie Noord-Brabant werkt samen met andere overheden en partners om het landschap van de Brabantse Wal mooi te houden en in kwaliteit verder te ontwikkelen en te promoten. Daarbij let zij op initiatieven uit de maatschappij. De samenwerking wordt vormgegeven in de streekorganisatie Brabantse Wal.

Bijlage: luchtfoto ingezaaid Streekmerk Brabantse Wal

Einde Persbericht



Ingezonden persbericht