Ingezonden persbericht


Sweelinck-studentenorkest geeft Benefietconcert in Concertgebouw

Het is bijna zover: Het benefietconcert Liefs van het Sweelinck-studentenorkest, in het Concertgebouw te Amsterdam op 17 juni met als doel geld op te halen voor stichting leukemie. Muziek en film versterken elkaar in dit benefietprogramma waarin het verhaal wordt verteld van een meisje met leukemie: Sophia. Als studenten die zich met dit concert inzetten voor het goede doel, hopen wij dat u in uw dagblad aandacht aan het project wilt besteden.

Een half jaar heeft het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck naar dit moment toegewerkt. De verwachtingen zijn hoog gespannen, te meer omdat bij het stuk 'Sophia' gelijktijdig de film zal worden gesynchroniseerd. Deze nieuwe techniek is voor het eerst mogelijk door gebruik te maken van een ipad-applicatie, waarmee de film ter plekke aan het tempo van de muziek wordt aangepast.

Na het slotakkoord van het concert zal het opgehaalde bedrag op het filmscherm verschijnen. Sponsoren en particulieren hebben al gul gegeven, maar ook op de avond zelf zal er nog alles aan gedaan worden om dit bedrag te doen oplopen. De Universiteit van Amsterdam heeft toegezegd het bedrag wat op 17 juni in het Concertgebouw wordt opgehaald te zullen verdubbelen.

Indien u het benefietconcert wilt bijwonen om daar vervolgens verslag van uit te kunnen brengen, verzoeken wij u zich vooraf bij ons aan te melden en de mogelijkheden te bespreken. Op www.liefs.org vindt u meer informatie over het project, maar uiteraard zijn we ook van harte bereid om u telefonisch of per e-mail van meer informatie te voorzien.