Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Haarlem, 15 juni 2010

Kom jij ook naar de Haarlem Shopping Nacht?

Aanstaande donderdag, 17 juni, is Haarlem the place to be voor iedereen die van winkelen houdt. Op die dag of beter gezegd avond en nacht wordt de Haarlem Shopping Nacht gelanceerd. En dat gebeurt niet zomaar! Bijna 250 winkels in de Haarlemse binnenstad zijn dan tot middernacht geopend. Met aantrekkelijke kortingen en diverse activiteiten verleiden de Haarlemse ondernemers je om een bezoek aan hun winkel te brengen. In diverse straten, zoals de Zijlstraat, Anegang, Kleine Houtstraat, Gierstraat en Grote Houtstraat zijn activiteiten zoals proeverijen en treden muzikanten op. Wil je genieten van extra kortingen? Koop dan voor 7,50 euro bij de Haarlemse Bloemenmeisjes op de Grote Markt de Haarlem Shopping Nacht Bag gevuld met speciale kortingsbonnen.

Modeshows

Op de Grote Markt staat een catwalk waar maar liefst 9 mode ondernemers uit de Haarlemse binnenstad (Noord by Trade Studio, Amedee, Colombo, Helen Lannoye, Edelweiss, Bandolera Haarlem, Cavalero Napoli, RIVS en Bea's Dierenboetiek) ieder 5 sets uit hun collecties laten showen door professionele modellen. De shows vinden plaats om 18.00 uur, 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur. Ladies speaker van de shows is de meest modebewuste dame van Haarlem, Dolly Bellefleur.

Haar en make up van de modellen wordt met veel aandacht en professionaliteit verzorgd door het team van Pierôt Coiffures & Beauté Haarlem. Zij weten als geen ander hoe zij de ultieme schoonheid van de vrouw kunnen benadrukken en streven voortdurend naar ontwikkeling van mode en kwaliteit.

'Originals' label
Tijdens de Haarlem Shopping Nacht lanceert De Schalm om 20.00 uur op de Grote Markt met een wervelende catwalkshow het 'Originals' label. Het 'Originals' label bestaat uit een collectie unieke items die door de deelnemers van De Schalm in beperkte oplage worden geproduceerd. Het initiatief is ontstaan vanuit het werk/leertraject binnen De Schalm waarbij creativiteit aan de trajecten is toegevoegd om de deelnemers te enthousiasmeren en spullen te maken met een uniek en duurzaam karakter. Het 'Originals' project is mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting DOEN en het VSB fonds. Aansluitend vindt de uitreiking van de 'Originals Award' plaats, de prijs voor het meest bijzondere ontwerp.

Over De Schalm
De Schalm, al ruim dertig jaar een begrip in Haarlem en omstreken, is de verbindende schakel tussen mens, maatschappij en materie. Deze verbindingen leveren waarde op in de vorm van lering/zelfontplooiing, transacties, menselijke contacten en unieke vondsten.

Talent in the City

Tijdens de gehele avond is in de Van Warmendam zaal van de Philharmonie het project Talent in the City te zien. De Haarlemse modeontwerpster Felicia Adelina Mak wordt via een interactieve modeshow in de schijnwerpers gezet. Van inspiratie tot schets, van schets tot collectiestuk. Kortom een complete fashionexperience! De toegang is gratis.

Metamorfose

Maar dat is niet alles. Altijd al eens een metamorfose willen ondergaan? Kom dan tijdens 22.00 en 01.00 uur naar de Philharmonie en laat je verrassen! Hier kan kennis gemaakt worden met het team van Pierôt Coiffures & Beauté Haarlem. Zij geven deskundig advies over kleur, coupe en make up en diverse demonstraties.

Fashion Party

En als klap op de vuurpijl is in de Van Beinumzaal in de Philharmonie een Fashion Party, waar tot middenin de nacht gedanst kan worden. DJ's van 2Generations zorgen van 22.00 tot 01.00 uur voor heerlijke dansmuziek en een feestelijke afsluiting van deze eerste Haarlem Shopping Nacht. De toegang is gratis.

Overnachten?
Voor bezoekers die voordelig willen overnachten zijn er speciale Haarlem Shopping Nacht arrangementen te boeken.

Voor meer informatie zie www.haarlemmarketing.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht