Nederlands fotomuseum


Spreekuur verwerving

17-06-2010
14:00 tot 17:00 uur
Hebt u een bijzondere foto, een zeldzame daguerreotypie, een oud fotoalbum of een foto van een bekende fotograaf en weet u niet zo goed wat er mee aan moet? Kom dan deze dag naar het Nederlands Fotomuseum en leg het voor aan een van de deskundigen van de afdelingen Collecties en Conservering van het museum.

Aan het Nederlands Fotomuseum worden regelmatig foto's (afdrukken, albums, negatieven of hele archieven) aangeboden. Aangezien het Fotomuseum strenge selectiecriteria hanteert wordt maar een klein deel van het grote aanbod opgenomen in de collectie. Omdat het haast onmogelijk is steeds een uitgebreide (schriftelijke) toelichting te geven op de gestelde vragen en de verschillende verzoeken, organiseert het museum vier keer per jaar deze speciale spreekuren.

Tijdens dit spreekuur is het mogelijk om foto's (afdrukken, albums, negatieven of archieven) van bekende, en minder bekende historische en hedendaagse fotografen voor te leggen aan Flip Bool, Senior Onderzoek en Collecties, Herman Maes, Hoofd Restauratie en Conservering, en conservator Loes van Harrevelt. Zij informeren u over de foto- en (cultuur)historisch waarde ervan, de gebruikte fotografische technieken, de mogelijkheden om foto's te schenken aan het Nederlands Fotomuseum en zij geven u advies over conservering en/of restauratie.

Datum en tijdstip
Vrijdag 17 juni 2011, bent u tussen 14 en 17 uur van harte welkom. De data van de andere spreekuren vind u in de rechterkolom.

Aanmelden
U hoeft zich vooraf niet op te geven. Op de dag zelf kunt u zich tussen 14 en 17 uur bij de museumbalie melden.

Gratis
Deelname aan de Selectiedagen en het advies van de deskundigen zijn gratis. Wilt u na uw beoordeling het museum nog bezoeken dan gelden de gebruikelijke entreetarieven van het museum.