Leger des Heils

Leger des Heils werft als eerste goede doel via digitale nota

Het Leger des Heils gaat donateurs die dat willen, benaderen met behulp van de digitale nota. Daarmee is het Leger het eerste goede doel dat deze mogelijkheid biedt. Mensen die gebruikmaken van de nieuwe service, krijgen niet langer fondsenwervende brieven per post, maar interactieve donatieverzoeken in de internetomgeving waarmee zij bankieren.

Het Leger des Heils verwacht van de digitale nota niet alleen meer gemak voor de donateur, maar ook minder kosten bij de verwerking, waardoor er netto meer geld beschikbaar komt voor het werk van de organisatie.

De digitale nota is een service van ABN AMRO, ING en Rabobank. Rekeninghouders bij deze banken kunnen bij het bankieren via internet zelf de bedrijven en instanties aanmelden die hun nota's digitaal mogen versturen. De nota's komen vanaf dat moment binnen in dezelfde internetomgeving, waarmee de rekeninghouders bankieren. Inmiddels kunnen gebruikers van de digitale nota meer dan honderd bedrijven en instanties selecteren, waaronder nu dus ook het Leger des Heils. De charitatieve instelling roept haar donateurs en alle andere sympathisanten daarom op om het Leger des Heils aan te melden.

"Gemak dient de mens," stelt Will van Heugten van het Leger des Heils, "maar in dit geval dient het meerdere doelen tegelijk." Als operationeel directeur fondsenwerving weet hij dat veel donateurs gebruikmaken van bankieren via internet. "Ik ben ervan overtuigd dat een groot aantal van hen blij is met de mogelijkheden van de digitale nota. Het is gemakkelijk, vertrouwd en overzichtelijk. Belangrijke gegevens zoals het rekeningnummer en de bestemming van de donatie staan automatisch goed. In een paar tellen kunnen mensen dus het gewenste doel ondersteunen. Aan de andere kant kunnen zij net zo eenvoudig eerst veel meer te weten komen over dat doel, via links naar onze website, filmpjes, enquêtes, enzovoorts. En dat allemaal zonder de kosten van papier en verzending die gewone mailings met zich meebrengen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar het betekent ook meer geld voor de projecten waarmee wij als Leger des Heils zo veel mensen helpen."