Finalisten Noordelijke Bekerfinales 2010 bekend


Topploegen strijden om bekertitels in Sneek

SNEEK, 20100530 -- Op donderdag 17 juni 2010 vinden de Noordelijke Bekerfinales veldkorfbal plaats. De finalisten die op deze avond op Sportcentrum Schuttersveld in Sneek gaan strijden om de districtbekers zijn bekend. Na vele voorrondes is het Drachten/Van der Wiel en Nic./Alfa-college uit Groningen gelukt om de finale te bereiken.

Teams uit de hoofd-, overgangs- en eerste klasse strijden in een knock-outsysteem als sinds september 2009 om een felbegeerde plaats in de finale. De bekerkampioen gaat naar huis met de Jan Mulder-beker, vernoemd naar de in 2006 overleden korfbalgoeroe. Jan Mulder was erevoorzitter van finalist Drachten/van der Wiel en de eerste voorzitter van het huidige KNKV district Noord.

Road to the final

KV Drachten/Van der Wiel en Nic./Alfa-college zijn, zoals eerder gezegd, de twee finalisten in de hoofdwedstrijd om de Jan Mulderbeker voor seniorenteams. De ploegen uit respectievelijk de overgangsklasse en de hoofdklasse wisten 25 andere deelnemende teams achter zich te laten en krijgen op het Sneker kunstgras de kans om de bekercompetitie als winnaar af te sluiten.

In de halve finale had Drachten/Van der Wiel een hele kluif aan CSL uit Britsum. Een verlening moest er aan te pas komen, waarna Drachten/Van der Wiel uiteindelijk met 16-17 zegevierde. Op eigen veld rekende Nic./Alfa-college met 23-15 vrij eenvoudig af met KC De Hoeve.

Jeugdtalent in actie

Uniek aan de Noordelijke Bekerfinales Korfbal is dat het voorprogramma van de finale om de Jan Mulder-beker wordt gevormd door de twee finales voor jeugdteams. Vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers kijken naar de strijd om de juniorenbeker (voor A-jeugd) en de aspirantenbeker (voor B-jeugd).

De finale bij de junioren gaat dit jaar tussen Asko A1 (Assen) en het team van Hoogkerk A1. Beide ploegen wisten in de halve finale met vrij duidelijke cijfers af te rekenen met hun tegenstanders. De aspiranten maakten er ook een prachtig korfbalschouwspel van in hun halve finales, die uiteindelijk Heerenveen B1 en LDODK B1 een toegangsbewijs voor de finaleavond opleverden.

Avondvullend programma

In samenwerking met het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond is korfbalvereniging de Waterpoort uit Sneek gastheer van dit korfbalspektakel. De vereniging trekt voor het tweede jaar op rui alle registers open om er voor de ploegen uit de drie noordelijke provincies een prachtige sportavond van te maken. Zo zal mevrouw Teddy Mulder de Jan Mulder beker uitreiken, zendt WPtv live uit en zal er ook weer voor muzikale omlijsting worden gezorgd.

De Waterpoort gaat er vanuit dat vele korfballiefhebbers uit het Noorden samen met de supporters van de zes finalisten er op 17 juni een waar feest van zullen gaan maken. De poorten van het Schuttersveld aan de Thomas Zandstrastraat in Sneek zijn vanaf 17.30 uur geopend, om 19.00 uur spelen de junioren- en aspirantenteams en om 20.30 uur begint de wedstrijd Drachten/Van der Wiel-Nic./Alfa-college.
Kijkt u voor aanvullende informatie op de website van De Waterpoort: http://www.waterpoort-sneek.nl/bekerfinales.

KV de Waterpoort





ingezonden persbericht