Sky Health Club lanceert medische groepsreizen 'nieuwe stijl'

26/04/2010 13:56

LVB Networks

Nieuwe dienst initiatief van particuliere initiatiefnemers en KLM

19 april 2010 - Vanaf juni organiseert Sky Health Club medische groepsreizen die zich kenmerken door de combinatie van vakantie en zorg in een klimaat dat helend werkt. De nieuwe dienst is een initiatief van particuliere initiatiefnemers in samenwerking met KLM en haar dochter KLM Health Services en wordt gesteund door gerespecteerde medische specialisten. De pilot bestaat uit een reis voor dermatologische patiënten (en hun partners) naar Bonaire.

Samen met partner

Op 18 juni vertrekt de eerste groep van twintig personen, inclusief partners, naar het Caribische eiland voor een reis van twee weken. "De partners van de patiënten spelen een vitale rol bij de nieuwe dienst", verklaart Antoon van Balkom van Sky Health Club. "We willen de deelnemers de kans bieden om samen met hun partner een ervaring op te doen die het midden houdt tussen vakantie en zorg. Het klimaat is goed voor de dermatologische aandoening, maar ook om te ontspannen. Tegelijkertijd kunnen zij meer informatie opdoen over de aandoening. Hierdoor nemen niet alleen de symptomen af, maar staan patiënten, samen met hun partners, ook beter in het leven."

Balans tussen vakantie en verzorging

Voor de nieuwe dienst werkt Sky Health Club samen met gerenommeerde specialisten. Dermatoloog dr. Rick Hoekzema van het OLVG en AMC Amsterdam reist mee naar Bonaire: "We verzorgen individuele dagbehandelingen, maar geven ook veel tips mee hoe patiënten praktisch om kunnen gaan met hun ziekte. Hier betrekken wij ook graag de partners bij. We garanderen dat het na die twee weken beter gaat met iedere patiënt." Naast de dagelijkse behandelingen kunnen de reizigers geheel vrijblijvend deelnemen aan dagprogramma's zoals duiken, zeilen of een bezoek aan een natuurpark. De avonden staan in het teken van lezingen, debat- en voorlichting over dermatologie en de cultuur en geschiedenis van Bonaire. Van Balkom: "De juiste balans tussen medische behandeling, ontspanning en plezier; daar gaat het om."

Details

Deelnemers vliegen met KLM World Business Class of in de Economy Comfort-zone en verblijven in het Plaza Resort, direct gelegen aan zee. Soortgelijke groepsreizen vertrekken ook op 3 september, 24 september en 19 november. Meer informatie staat op www.skyhealthclub.com.

Over Sky Health Club

Sky Health Club is een particulier initiatief van Co de Koning, gesteund door vooraanstaande medisch specialisten in samenwerking met KLM en haar dochter KLM Health Services.





http://www.skyhealthclub.nl