Gemeente Gilze en Rijen

Uitnodiging voor omwonenden

Vliegbasis houdt informatieavond over luchtmachtdagen

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 juni zijn de luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze-Rijen. Daarnaast vindt op 17 juni de zogenaamde spottersdag plaats. Op deze dagen is een aantal maatregelen genomen om de toestroom van het verkeer naar het evenemententerrein te begeleiden. Alle maatregelen moeten zorgen voor bereikbaarheid en verkeersveiligheid rondom de vliegbasis.

De commandant van vliegbasis Gilze-Rijen nodigt direct omwonenden van de vliegbasis uit om op woensdag 26 mei een informatieavond bij te wonen over de verkeersmaatregelen. De bijeenkomst vindt plaats op de vliegbasis en begint om 20.00 uur. De ontvangst is vanaf 19.30 uur. GeĂŻnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 21 mei aanmelden op telefoonnummer 0161-296100.

De avond is speciaal bedoeld voor mensen die wonen in het gebied tussen Molenschot, snelweg A58 en de vliegbasis, mensen die wonen aan Klein Zwitserland en Nerhoven, mensen die wonen aan Rijksweg N282 bij de vliegbasis en inwoners van Hulten. De vliegbasis heeft aan deze mensen ook een persoonlijke uitnodiging verstuurd. Mensen die deze uitnodiging niet hebben ontvangen, maar wel in een van de hierboven genoemde gebieden wonen, kunnen dit bericht als uitnodiging beschouwen.

Deze informatieavond is een van de voorlichtingsactiviteiten van de Koninklijke Luchtmacht in de aanloop naar de Luchtmachtdagen. In de komende weken informeert de luchtmacht de inwoners en bedrijven in de gemeente Gilze en Rijen uitgebreid over de Luchtmachtdagen en de tijdelijke verkeersmaatregelen. Actuele informatie is te vinden op www.defensie.nl/opendagen.

Dorpskernen en buitengebied blijven bereikbaar
Alle locaties binnen de gemeente Gilze en Rijen blijven bereikbaar tijdens de luchtmachtdagen. Het kan wel zijn dat u wat langer onderweg bent dan normaal (uitgezonderd hulpdiensten bij spoedgevallen). Wanneer u de aanwijzingen op de verkeersborden en van de verkeersregelaars opvolgt, komt u altijd op uw plaats van bestemming terecht. De Koninklijke Luchtmacht en de gemeente Gilze en Rijen vragen hiervoor uw medewerking en begrip. Bij voorbaat dank daarvoor.

Datum bericht: 19 mei 2010