Gemeente Schagen


Kermis 2010

Kermis 2010 De opening
De kermis wordt door wethouder J.J. Heddes officieel geopend op vrijdag 18 juni 2010 om 16:00 uur en eindigt op zondag 27 juni 2010 om 24.00 uur.

De opbouw
De opbouw van de kermis begint gefaseerd vanaf dinsdag 15 juni 2010. Op deze dag zullen de kermisattracties aan de zuidzijde van de Markt worden opgebouwd. Vanaf woensdag 16 juni 2010 zullen vervolgens op de Nieuwstraat en de Markt kermisattracties worden opgebouwd. Als gevolg daarvan zal de Nieuwstraat en de Markt voor het doorgaande verkeer worden afgesloten, waarbij de route Torenstraat-Gedempte Gracht voor het verkeer vrij blijft.
Op donderdag 17 juni 2010 zal het resterende deel van de Markt vervolgens van kermis-attracties worden voorzien waardoor de route Torenstraat-Gedempte Gracht soms tijdelijk voor het doorgaande verkeer moet worden afgesloten.

Parkeren
Burgemeester en wethouders hebben met toepassing van artikel 5.8 van de Algemene Plaatselijke Verordening Schagen 2009 besloten om voor de parkeerterreinen aan de Wilgenlaan (sportcomplex Groeneweg) en het parkeerterrein Groeneweg ontheffing te verlenen van het verbod om daarop grote voertuigen te parkeren. Deze ontheffing is nodig om voldoende parkeerruimte te creëren voor de woonwagens van de kermisexploitanten en geldt van zondag 13 juni t/m dinsdag 29 juni 2010.

Om een goede doorstroming van het verkeer te bevorderen wordt er tijdelijk een stopverbod ingesteld aan de Platanenweg, Sportlaan, A. Mauvestraat en de Wilgenlaan.