Gemeente Middelburg

Â

Herdenkingsconcert op begraafplaats

Voor de negende keer wordt er door begraafplaats/crematorium Middelburg een âConcerto in Memoriamâ georganiseerd. Het openluchtconcert vindt dit jaar plaats op vrijdagavond 18 juni. Het concert geeft nabestaanden de gelegenheid hun overleden dierbaren te herdenken door middel van muziek. Het concert begint om 19.30 uur en is vrij toegankelijk.

Net zoals voorgaande jaren wordt er medewerking verleend door het Middelburgs Muziekkorps en pianist Wouter Izeboud. Tevens wordt geprobeerd op de wensen van belangstellenden in te spelen door elke keer een andere toevoeging aan het concert te geven. Dit jaar werken naast het Middelburgs Muziekkorps en pianist Wouter Izeboud, José Dorleijn en Peter Adriaanse mee aan het concert.

Het repertoire bestaat uit muziekstukken die regelmatig bij plechtigheden te horen zijn, zoals het klassieke Panis Angelicus van César Franck. Naast klassieke muziek wordt er ook hedendaagse muziek ten gehore gebracht, onder andere Candle in the wind van Elton John. Burgemeester Koos Schouwenaar houdt de openingstoespraak en Lieke Bosveld spreekt enkele passende woorden met als thema âDe doden blijven ons nabijâ.

Na het concert kunnen belangstellenden hun dierbaren herdenken door het leggen van een bloem of het aansteken van een waxinelichtje. Een roos en waxinelichtje zijn na het concert vrij te verkrijgen. Aansluitend kan er in de koffiekamer van de begraafplaats worden nagepraat. Een programma van het herdenkingsconcert is verkrijgbaar bij de informatiebalie van de begraafplaats. Het concert vindt onder alle weersomstandigheden plaats, dus het is raadzaam een paraplu mee te nemen.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl