Nederlandse Kano Bond


8 juni 2010

Van 18 t/m 20 juni 2010 organiseert Natuurmonumenten vanuit het bezoekerscentrum Nieuwkoopse plassen een driedaagse kanotocht door het plassengebied van Nieuwkoop/Noorden onder begeleiding van ervaren natuurgidsen. U vaart over de grote plassen maar ook door de rietlanden met smalle petgaten die dit laagveengebied zo kenmerkend maken. Eén dag zal ook in het teken staan van het schilderachtige veenriviertje de Meije¸ hier gaan we aan land voor een excursie door de schraalgraslanden van Staatsbosbeheer onder begeleiding van de boswachter.
Verder is er aandacht voor de turfhistorie die erg bepalend is geweest voor deze streek¸ met een bezoek aan het locale poldermuseum. Een wandeling door het lusthof de Haeck zal ook zeker niet ontbreken tijdens deze kanotocht.
De overnachtingen vinden plaats in het gebied zelf waar we met de kanos zullen aanleggen; de deelnemers zetten hun eigen tentjes op en koken gezamenlijk hun eigen potje. Voor vervoer van bagage wordt gezorgd¸ tijdens de tocht zelf hoeft u alleen uw eigen handbagage mee te nemen.

Aan deze oneindige kanotocht in Canadese kanos kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Aangezien er flinke afstanden in de kano worden afgelegd is een redelijke conditie en enige ervaring wel vereist voor deze exclusieve tocht! Alleen dan kunt u onderweg volop genieten van de enorme rust¸ afwisseling en unieke flora en fauna die dit plassengebied herbergt!

^Foto: Ed Goes

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright