Gemeente Woerden

18 juni: Feestelijke opening Strand Cattenbroek

10-06-2010
Volgende week vrijdag wordt Strand Cattenbroek bij de recreatieplas in Snel en Polanen feestelijk in gebruik genomen.
Logo Strand Cattenbroek
Wethouder Bob Duindam (recreatie) geeft die middag het startschot, waarna enkele kinderen de openingsduik verrichten. Vervolgens is er een workshop op het strand voor de leerlingen uit groep 8 van de drie basisscholen in de wijk. Na deze middag is het strand geopend voor alle inwoners van Woerden.

Welke voorzieningen zijn er?
Het strand heeft voorlopig een sobere inrichting: een zandstrand, een grasveld, een klein parkeerterrein en een fietsenstalling. Verder komt er een toiletvoorziening en bij mooi weer een snack- en ijscowagen.

Tot de ballenlijn
Op zomerse dagen is er toezicht op hygiëne en orde. Het zwemmen is op eigen risico. De veilige zwemzone wordt bij 1.40 m diepte aangegeven met een ballenlijn. Het is niet toegestaan voorbij de ballenlijn te gaan vanwege de zandwinning. Om dezelfde reden is het voorlopig niet toegestaan om met bootjes of surfplanken de plas op te gaan.

Kom op de fiets
Het strand is bereikbaar via de toegang aan de Cattenbroekerdijk in het verlengde van de Zeeweg. Er is niet veel parkeergelegenheid, dus het advies is: kom op de fiets!