Hoe Nederland koploper kan worden in duurzame oplossingen

14/06/2010 09:51

VNO-NCW, MKB-Nederland, LTO-Nederland

Uitnodiging voor de pers

Hoe Nederland koploper kan worden in duurzame oplossingen.

Onder deze titel houden VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland op vrijdag 18 juni van 12.00 tot 15.00 uur een symposium in de Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12 in Den Haag.

Verduurzaming is een van de belangrijkste opdrachten voor onze economie in de komende decennia. Het Duurzaamheidsakkoord van de drie ondernemingsorganisaties met het kabinet en de daaruit voortgekomen sectorale deelakkoorden van 2007 en 2008 hebben duurzame ontwikkeling binnen het bedrijfsleven de afgelopen jaren een krachtige stimulans gegeven. En er is nog veel meer mogelijk. Op tal van terreinen kunnen baanbrekende technologieën leiden tot innovaties, die ook internationaal aandacht trekken. Onderdeel van een goed duurzaamheidbeleid is een inspirerend innovatiebeleid. Hiervoor is een gemeenschappelijke visie op de toekomst nodig. Met het oog op het komende Regeerakkoord zullen de voorzitters van de drie ondernemingsorganisaties hun Innovatie-agenda presenteren.

Het symposium staat onder leiding van Roger van Boxtel. Sprekers zijn Hans Wijers, demissionair minister Tineke Huizinga, Bernard Wientjes, Loek Hermans en Albert Jan Maat.

Geïnteresseerde journalisten zijn van harte uitgenodigd dit symposium bij te wonen.